Skip to content
Staff Picks

De COMME des GARÇONS PLAY x Converse voor de herfst 🌰

24 september 2021 13:35
De COMME des GARÇONS PLAY x Converse voor de herfst 🌰

Je ziet ze overal, de Chucks met het hartje aan de zijkant. Van de COMME des GARÇONS PLAY x Converse sneakers zijn ondertussen meerdere kleurenschema’s en meerdere varianten. Met de herfst in aantocht focussen we op de colorways die het best passen bij dit frisse seizoen.

COMME des GARÇONS

De Japanse modeontwerpster Rei Kawakubo richtte het merk op in 1969 in Tokio. Het merk staat nu internationaal bekend om avant-garde kleding, accessoires en parfum.

Als je COMME des GARÇONS letterlijk vertaalt vanuit het Frans betekent het ‘zoals de jongens’. Echter verkoopt het modemerk ook kleding voor dames.

cdg play
Image by Dover Street Market

COMME des GARÇONS PLAY

COMME des GARÇONS hoofdmerk is erg avant-garde en maakt unieke kledingstukken. Om het merk toegankelijker te maken voor iedereen heeft Rei Kawakubo het sub-merk PLAY gecreëerd.

CDG PLAY is ontworpen voor het dagelijks leven. In 2002 kwam de eerste collectie op de markt. Al gauw werd het sub-merk populair omdat het erg herkenbaar was. Op elk item zat een hartje met oogjes. Dit hartje is ontworpen door de Poolse kunstenaar Filip Pagowski.

Door de populariteit van COMME des GARÇONS PLAY wilde Converse met het merk samenwerken. Vanaf het eerste moment dat de Chuck 70’s met het hartje op de markt kwamen waren de kleurenschema’s gelijk uitverkocht. Over de jaren heen zijn er meerdere colorways gekomen en meerdere varianten met het hartjespatroon.

De COMME des GARÇONS PLAY x Converse voor de herfst

COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck 70 High ‘Black’ | 150204C

COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck 70 High 'Black' | 150204C
Image by Converse

Het zwarte kleurenschema van de samenwerking past bij alle outfits. Het canvas bovenwerk is zwart, met een witte streep op de hiel. Op de zijkant van het model zie je het rode hartje dat onder de ogen is afgesneden.

De zoolrand en de neus zijn gemaakt van rubber en hebben een vintage uitstraling. De veters zijn in dezelfde kleur.

Comme Des Garcons Play x Converse Chuck 70 High 'Black'

150204C · Prijs vanaf €76,-

Naar alle aanbieders

COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck 70 High ‘Green’ | 162973C

Voor het najaar zijn sneakers met donkere kleuren makkelijker schoon te houden. Dit paartje heeft een legergroen kleurenschema wat het gehele bovenwerk bedekt. In plaats van één haartje zit er een rij met kleinere hartjes die roteren rondom de hiel. Dit maakt het model wat speelser en unieker.

De zool, neus en veters zijn hetzelfde als het paartje hierboven.

COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck 70 High 'Green' | 162973C
Image by Converse

Comme Des Garcons X Converse Chuck 70 High 'Green'

162973C · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck 70 High ‘Steel Grey’ | 171847C

CDG PLAY Converse Chuck 70 High 'Steel Grey' | 171847C
Image by Dover Street Market

De ‘Steel Grey’ colorway past overal bij. Wil je een kleurrijke outfit aan of juist een geheel zwarte outfit? Deze kicks maken de outfit af.

Door het grijze bovenwerk met het zwarte hartje clashen de kleuren nooit met de kleuren die je draagt. Daarnaast zie je viezigheid van het dragen van de sneaker minder snel door de donkere kleuren.

Comme des Garçons x Converse Chuck 70 High 'Steel Gray'

171847C · Prijs vanaf €72,-

Naar alle aanbieders

Ben jij fan van de COMME des GARÇONS PLAY collectie? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app om als eerste op de hoogte te zijn van restocks en nieuwe releases van de samenwerking met Converse.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date