Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 4 “Bred” komt terug

4 februari 2019 13:45
De Air Jordan 4 “Bred” komt terug

De legendarische Air Jordan 4 “Bred” zal terugkeren. Eerder was al bekend dat een van de geliefde colorways van de Air Jordan 4 dit jaar zou uitkomen. Nu zijn er dan ook eindelijk foto’s verschenen van de “Bred” colorway.

“The Shot”

Net als vele Air Jordan modellen heeft de Air Jordan 4 “Bred” een mooi verhaal. Op 7 mei speelde de Chicago Bulls in game 5 van de Eastern Conference First Round tegen de Cleveland Cavaliers maakt Michael Jordan “The Shot” om door te gaan naar de Eastern Conference Semifinals. Met nog 6 seconden op de klok schoot Michael Jordan een 2 punters en zorgde daarmee dat de Chicago Bulls de laatste zes seconden van de wedstrijd speelde met een 99-98 voorsprong. Maar kort daarna scoorde Craig Elho een layup waardoor Cleveland met 99-100 voorstond met nog 3 seconden op de klok.

Toen gebeurde het. Micael Jordan kreeg de bal vanuit de zijkant van het veld. Dribbelde richting de vrijworp lijn terwijl hij gestopt probeerde te worden door Craig Elho en Lary Nance sprong Michael Jordan omhoog. De rest was geschiednis.

Heel Cleveland zag de zool van de Air Jordan 4 “Bred”, die Michael Jordan toen droeg, toen Jordan ervoor zorgde dat de Chicago Bulls door zouden gaan naar Eastern Conference Semifinals. Dit moment staat bekend als een van de meest legendarische buzzer-beaters in de geschiedenis van de NBA.

2019 release

Op 11 mei 2019 zal de Air Jordan 4 “Bred” opnieuw uitkomen. Wat opvalt is dat de Nike Air branding terug is op de hak. De laatste keer dat we dit zagen op de sneaker was in 1999. Het bovenwerk is gemaakt van suede en is volledig zwart. Daarnaast zitten er nog grijze en rode details op de sneaker.

Er word verwacht dat de Air Jordan 4 “Bred” zal releasen op 11 mei voor €190. Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Air Jordan 4 “Bred”

Releasedatum: 11 mei
Prijs: €190,-
Colorway: Black/Cement Grey-Summit White-Fire Red
Stylecode: 308497-060
Storelist: Klik hier om de storelist te bekijken>>

Air Jordan 4 "Bred"
Air Jordan 4 "Bred"
Air Jordan 4 "Bred"
Air Jordan 4 "Bred"
Air Jordan 4 "Bred"
Air Jordan 4 "Bred"\
Air Jordan 4 "Bred"
Air Jordan 4 "Bred"

\

Air Jordan 4 "Bred"
Images by @hanzuying