Skip to content
Where to Cop

De Air Force 1 ’07 City of Dreams’ dropt op maandag 10 februari

9 februari 2020 21:44
De Air Force 1 ’07 City of Dreams’ dropt op maandag 10 februari

Volgend weekend (14-16 februari) staat het 69ste NBA AllStar weekend op het programma. Het event vindt plaats in het United Center in Chicago, Illinois, de thuisbasis van de Chicago Bulls. Alle grote sterren van de NBA zullen aanwezig zijn, zowel van de Eastern Conference als die van de Western Conference. Voor Nike is dit event de perfect gelegenheid om als inspiratie gebruiken voor de Air Force 1 ’07 City of Dreams’.

Air Force 1 geschiedenis

Nike introduceerde de Air Force 1 in 1982 en hierdoor veranderde het design van basketbalschoenen radicaal, op zowel binnen- als buitenvelden. De Air Force 1 was de eerste basketbalschoen met Nike Air, maar zijn innovatieve karakter verbleekt bij de status die de schoen later als straaticoon zou verwerven.

Air Force 1 ’07 City of Dreams’ | CT8441-002

Zoals gezegd vindt het NBA AllStar weekend plaats in Chicago. De ‘windy city’ bied in veel opzichten het perfecte decor voor een bijeenkomst van de sterren uit de NBA en het is een waar basketbalparadijs, met three-peats en hoogstaande jeugdprogramma’s als definitief bewijs.

Nike heeft dit als inspiratie aangegrepen en komt met een Air Force 1 ’07 City of Dreams’ sneaker die een ode brengt aan de kenmerkende, veelzijdige cultuur van Chicago. Om dit uit te dragen is er gebruik gemaakt van 10 uiteenlopende patronen en zijn gecombineerd in een unieke lappendeken. Een neutraal zwarte kleur wordt in combinatie met verschillende aardetinten gecombineerd wat zorgt voor een opvallende camouflage-achtige look. Dit alles staat op een gum-buitenzool met klassiek AF1 grippatroon.

Release informatie

De Nike Air Force 1 ‘City of Dreams’ is vanaf maandag 10 februari 09:00 uur verkrijgbaar via Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers zoals Asphaltgold. Perfecte timing, zodat jij de sneaker nog dit komende NBA All Star weekend kan rocken as hell!

Nike Air Force 1 '07 'City of Dreams'

CT8441-002 · Prijs vanaf €93,-

Naar alle aanbieders
Air Force 1 '07 City of Dreams'
Air Force 1 '07 City of Dreams'
Air Force 1 '07 City of Dreams'
Images by Asphaltgold