Skip to content
Upcoming

De Afew Goods Yamasura heeft een duurzaam design

28 juli 2021 14:19
De Afew Goods Yamasura heeft een duurzaam design

Op zaterdag 31 juli 2021 zal Afew Goods eindelijk hun eerste sneaker releasen: de Afew Goods Yamasura. Het model in de colorway ‘Soil’ staat symbool voor de basis die de ontwerpers hebben gelegd voor hun eerste eigen schoen. Het was een lang proces om de sneaker zo duurzaam mogelijk te maken. Lees hieronder alle details over het ontwerp en het verhaal achter de productie van de Afew Goods Yamasura ‘Soil’.

yamasura

Afew Goods: eerste eigen sneaker

Afew Goods is een Duitse retailer, die sneakers en streetwear producten verkoopt. Na jaren lang producten van andere merken te hebben verkocht en meerdere samenwerkingen te hebben gehad, werd het tijd om een eigen sneaker uit te brengen. Het proces duurde meer dan drie jaar en koste veel tijd en onderzoek. Bekijk in deze video het verhaal van de creatie van de Afew Goods Yamasura ‘Soil’:

Afew Goods Yamasura

De Yamasura is ontworpen in Duitsland door de oprichters van Afew Goods. Na een lange zoektocht naar de perfecte producent is er gekozen voor de kleine fabriek Tofel in Portugal, waar de sneaker handgemaakt wordt. Tofel is gevestigd in het plaatsje Felgueiras in het noorden van Portugal en heeft 60 mensen in dienst. Eigenaar Pedro werkt al 30 jaar in de fabriek, die eerst van zijn vader was. Het familiebedrijf bleek een perfecte match voor Afew Goods.

sneaker cut out

Op de tweekleurige buitenzool staat het Afew Goods logo. Het logo is dan ook het middelpunt van het design. Daarnaast is er ook inspiratie gehaald uit een bijzondere auto: de Ferrari Testarossa. De dubbele zijradiatoren bij de motor zijn de inspiratie geweest voor de vorm van de sneaker en voor de details op de tussenzool van de Yamasura.

De kleurensamenstelling van de sneaker bestaat uit voornamelijk donkerblauw. Ook is er een lichtbruine aardetint toegevoegd en wit op verschillende delen. Het logo van Afew Goods zie je terug op verschillende plaatsen, naast de zool is het logo onder andere ook te zien op de zijkanten, bij de veters en de geschreven naam is te zien op de tong.

Afew Goods Yamasura

Duurzame materialen

De ontwerpers vonden het belangrijk om duurzame materialen te gebruiken op de sneaker. Zo is er gebruik gemaakt van algen, die de EVA Bloom Algae-tussenzool hebben gevormd. Daarnaast is het bovenwerk synthetisch en bevat hierdoor geen dierlijke materialen. Het bovenwerk bestaat uit een variatie van suède, nubuck en mesh waardoor de sneaker een luxe uitstraling krijgt. Ook is er aan een duurzame verpakking gedacht: de doos is gemaakt van 100% gerecycled papier.

afew store
Afew Goods Yamasura
ferarri
algae shoes

Tenslotte is Afew Goods erg open over hun proces. Zo zijn ze erg transparant over het exacte gebruik van materialen. Ook delen ze de productiekosten van de sneaker, om eerlijk te zijn tegenover hun klanten. Verder geven ze aan om in de toekomst op zoek te gaan naar meer duurzame materialen waardoor hun sneakers 100% duurzaam zullen worden.

Afew Goods Yamasura
Images by Afew Goods

Ben jij enthousiast over de Afew Goods Yamasura ‘Soil’? Schrijf je dan nu in via de raflle bij Afew Goods. De sneaker zal releasen op 31 juli 2021 om 13:00 voor €210. Volg onze social media accounts op Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers) om gemakkelijk op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.

Afew Goods Yamasura 'Soil'

AG005YS01OG · Nu voor €210,-

Bekijken bij Afew Store
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date