Skip to content
Upcoming

De Nike Cortez Premium Swooshless

9 januari 2019 10:39
De Nike Cortez Premium Swooshless

De Nike Cortez, één van de meest iconische en legendarische modellen van Nike. Bekend geworden door de film Forest Gump waarin Tom Hanks de OG colorway droeg. Door de jaren heen is het model talloze keren uitgekomen in verschillende kleuren, materialen, vormen en noem het maar op. Wat we echter nog niet gezien hebben is een swooshloze variant en laat dat nou binnenkort eens gaan gebeuren!

Oké, helemaal swooshless is die ook weer niet. De klassieke grote swoosh aan de buitekant staat er namelijk niet op maar de binnenkant heeft wel een swoosh. Deze is echter wel wat minder opvallend omdat die exact dezelfde kleur is als die van de upper en de rest van de sneaker.

Als we verder inzoomen op de sneaker merken we dat de cortez vibes sterk aanwezig zijn. Een klassieke look zal deze sneaker met bijna alle colorways wel behouden. De pack bestaat uit twee iteraties, een zwart/witte en een wit/blauwe. In beide gevallen is de secundaire kleur in kleine hoeveelheden aanwezig. Zo is bij de zwarte variant alleen de main base van de midsole en de Nike branding op de zooltjes wit. Bij de witte variant zien we wat meer OG vibes met de blauwe stripe op de midsole en rode Nike branding details op de tongue, heel en zool.

Beide sneakers zijn qua materialen hetzelfde. Zo is de upper in beide gevallen gemaakt van leer en de tongue van suède. Een EU-releasedatum is nog niet bekend maar we verwachten dat hij binnenkort verkrijgbaar zal zijn via Nike en geselecteerde nike retailers.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Cortez Premium Black ‘Swooshless’

Prijs: €100,-
Stylecode: 807480-003
Kleur: Black/Sail/Black
Releasedatum: TBANike Cortez Premium White ‘Swooshless’

Prijs: €100,-
Stylecode: 807480-103
Kleur: White/Varsity Red/Varsity Royal/White
Releasedatum: TBA


cortez