Skip to content
Upcoming

Collonil Carbon Lab maakt jouw sneakers weer zo goed als nieuw

9 april 2019 12:00
Collonil Carbon Lab maakt jouw sneakers weer zo goed als nieuw

Je hebt net nieuwe sneakers gekocht en loopt er mee over straat, dan uit het niets begint het te regenen en zien je gloednieuwe sneakers eruit alsof je er 5 festivals mee bent af gegaan. Nu hoef je hier niet meer bang voor te zijn, want Collonil heeft een nieuwe sneaker schoonmaak lijn gecreëerd genaamd “Collonil Carbon Lab”. In samenwerking met Hikmet Sugoer is er gezocht naar strakke productlijn die effectief en duurzaam is. Met deze producten krijg je niet alleen je nieuwe sneakers weer helemaal schoon, maar ook je afgetrapte festival sneakers.


Protective Spray

Voorkomen is beter dan genezen. De Carbon Protective Spray is gemaakt voor elk materiaal zoals leer, suède, mesh of canvas. Wanneer je de spray op de sneaker hebt aangebracht, creëert het bij het drogen een kleine beschermlaag. Deze laag beschermt jouw sneakers tegen water en vuil en is ook nog eens geheel ademend. Deze beschermlaag is te vergelijken met materiaal zoals GORE-TEX en Sympatex.

Collonil Carbon

Midsole Cleaner

De midsole van een sneaker krijgt het meeste te verduren. Ze raken vaak de vieze straat en stoten regelmatig ergens tegen aan, daarom kan je een goede reiniger wel gebruiken. De Carbon Midsole Cleaner is speciaal gemaakt om je midsole mee schoon te maken. Je doet wat van het product op een doekje en gaat er mee over de midsole heen en binnen no-time is je midsole weer als nieuw.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, daarom komt Collonil in mei met een Midsole Sealer. Dit product brengt een beschermlaagje aan op je midsole die vuil en UV straling tegenhoudt.


Spot Cleaners

Als er hardnekkig vuil op je sneakers zit, kan je dit uiteraard weg gummen met een blokje. Collonil heeft twee soorten van dit soort blokjes, namelijk de Carbon Spot Cleaner en Carbon Nubuck en Suède Cleaner. De Spot Cleaner is bedoeld voor ruwe leer soorten. Het Spot Cleaner blokje brokkelt af en vernieuwd zichzelf daarom steeds weer. De Nubuck en Suède cleaner heeft twee kanten, een rubberen kant, waarmee je licht vuil van je sneaker af kan halen, en een crêpe kant waarmee je in de naden en randen te werk kan gaan.

Collonil heeft ook een leather protective spray die zowel voor glad en ruw leer te gebruiken is. Deze spray houdt het leer mooi en soepel. Een sneaker is bijna nooit helemaal gemaakt van leer, en kan dus ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld leer en mesh.


Odor Cleaner

Je voeten zitten natuurlijk de hele dag opgesloten in je sneakers en kunnen na enige tijd wel gaan stinken, wat natuurlijk helemaal niet gek is. Collonil heeft daarom ook een deodorant die speciaal gemaakt is om in je sneakers te spuiten. De Collonil Odor Cleaner ruimt de geur op en dood bacteriën die het veroorzaken.


Alle producten van Carbon Lab zijn te vinden op shoeshinersonline.nl. Heb jij nog geen verzorgingsproducten en wil jij toch je pareltjes verzorgen en onderhouden? Neem dan snel een kijkje op de site van Shoeshiners!Collonil Carbon
Images by: Sneakerjagers