Skip to content
Newsfeed

CLOT kondigt de Nike Flux Dunk officieel aan

9 maart 2022 11:00
CLOT kondigt de Nike Flux Dunk officieel aan

Na de samenwerking met Nike en sacai op de LDWaffle in 2021, brengt CLOT opnieuw een sneaker uit met het Amerikaanse sportmerk. CLOT en Nike hebben een rijke geschiedenis samen en zijn nog lang niet van plan de samenwerkingen te stoppen. Dit jaar zal er dan ook een Nike Flux Dunk releasen in samenwerking met het label uit Hong-Kong.

De Dunk valt meteen op. In plaats van het gladde leder materiaal dat vooral op dit silhouet wordt gebruikt, heeft Edison Chen voor een opvallender materiaal gekozen. Het gehele bovenwerk is bedekt in een holografisch materiaal. Hierdoor heeft de sneaker een zilveren kleur gekregen en glimt deze erg.

Een ander opvallend detail zijn de overlays en de Swoosh. Deze zijn alleen omlijnd door middel van de stiksels. Er is dus geen extra materiaal gebruikt om deze elementen aan te duiden.

Om in dezelfde stijl als het bovenwerk te blijven heeft CLOT ook de zool en veters aangepast. Deze elementen hebben een glimmende finish gekregen. CLOT wilde hun creativiteit pushen en kijken wat er allemaal mogelijk was.

De CLOT x Nike Flux Dunk komt uit op vrijdag 18 maart 2022. Klik op de button hiernaast voor de volledige store list. Tot de release kunnen we een kijkje nemen naar de officiële beelden hieronder.

CLOT x Nike Flux Dunk
CLOT x Nike Flux Dunk
CLOT x Nike Flux Dunk
CLOT x Nike Flux Dunk