Skip to content
Newsfeed

CLOT en Nike werken samen aan de Air Max 1 ‘Kiss of Death’ in een ‘Solar Red’ kleurenschema

12 juli 2021 17:21
CLOT en Nike werken samen aan de Air Max 1 ‘Kiss of Death’ in een ‘Solar Red’ kleurenschema

CLOT en Nike werken samen aan de Air Max 1 ‘Kiss of Death’ in een ‘Solar Red’ kleurenschema. Deze sneaker zal heel snel releasen.

In 2006 werkten deze twee partijen voor het eerst samen aan een sneaker. Dit werd de Air Max 1 ‘Kiss of Death’. In deze schoen zit veel inspiratie uit de Chinese acupunctuur. De neus van deze sneaker is van doorzichtig kunststof.

Zeven jaar later was het de beurt voor een Air Max 1 ‘Kiss of Death 2’. Bij de tweede versie van deze sneaker was de neus gemaakt van doorzichtig mesh. Zo kan de voet beter ademen. Deze colorway kreeg neutralere kleuren zoals grijs en donkerblauw.

Naast de Air Max 1 hebben CLOT en Nike ook samengewerkt aan vijf verschillende Air Force 1’s. De Air Force 1 ‘1World’ kwam voor het eerst in 2009 uit. Het bovenwerk van de ‘Red Silk’ is gemaakt van zijde. Zijde is het belangrijkste handelswaar wat de oude werelden van het Oosten en het Westen met elkaar verbond. Op het zijde zijn patronen gegraveerd met een laser. Het zijde kan er af gehaald worden om het onderliggende zwarte leer te dragen.

In 2018 kwam de Air Force 1 ‘1World’ uit in het wit en werd de ‘White Silk’ genoemd. Zowel de zool als het bovenwerk was wit. Op deze sneaker zaten ook de scheurelementen die op de rode variant zaten. Dit model is later nog uitgekomen in het blauw en lichtroze. Samen met Fragment hebben CLOT en Nike ook nog een zwarte variant uitgebracht.

CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death – Solar Red’

Het precieze kleurenschema van deze sneaker is nog niet bekend. Echter kunnen we wel zien dat de neus van deze Air Max 1 weer gebruik maakt van het transparante mesh. Zo blijft de voet goed ademen, maar blijft de cultuur van de acupunctuur ook in tact. Op de hiel zit dezelfde illustratie als op de andere ‘K.O.D.’ sneakers.

De CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death – Solar Red’ komt op maandag 20 juli uit. De sneaker is alleen te verkrijgen via JUICE. Wil je deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste sneaker nieuws.

CLOT x Nike Air Max 1 'Kiss of Death Solar Red'