Skip to content
Upcoming

Champion Eco Future collectie is duurzaam en genderneutraal

14 oktober 2021 15:00
Champion Eco Future collectie is duurzaam en genderneutraal

De nieuwe Champion collectie ‘Eco Future’ is niet alleen duurzaam zoals de naam doet vermoeden. De collectie is ook genderneutraal en heeft een belangrijke boodschap. De items uit deze collectie zijn verkrijgbaar bij Snipes.

Eco Future collectie

De verduurzaamde Champion collectie werd in september 2021 uitgebracht. De ‘Eco Future‘ kledingitems zijn gemaakt van gerecyclede materialen en hebben een minder grote impact op het milieu. Het duurzaamheidsprobleem is tegenwoordig een steeds groter wordende issue en veel brands merken dat er verandering moet komen. Zo ook Champion.

Het merk kwam op 15 juli 2021 met een preview van de nieuwe collectie. Hierin waren de verschillende kledingitems te zien met een aantal quotes. Zo waren de quotes ‘Return to NATURE’ en ‘Be Part of CHANGE’ in het fragment te zien. Ook vertelde Champion dat de collectie voor 100% uit organische materialen bestaat.

De items bestaan uit OECO-TEX en zijn gecertificeerd door internationaal keurmerk GOTS. Het katoen van OECO-TEX is duurzamer. Zo richt het label op het beperken van schadelijke stoffen en is het textiel op een mensvriendelijke manier gemaakt. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een erkende norm voor biologisch textiel.

Duurzaamheid bij Champion

Het is niet de eerste keer dat Champion zich inzet op gebied van duurzaamheid. Zo is het merk onderdeel van kledingmerk Hanesbrands. Zij zijn goed op weg als het gaat om het verduurzamen van het productieproces. Ook is Hanesbrands erg actief in het verbeteren van werkzaamheden in de kledingindustrie. Zo komt het bedrijf in 2021 met concrete plannen die moeten helpen bij het bereiken van hun doelen.

Snipes Champion Eco Future
Eco Future bij Snipes

Een aantal puntjes uit het plan van Hanesbrands: Het bedrijf wilt in 2025 ‘zero waste’ in al hun operaties. Ook verwachten ze dit van hun partners. In het maken van kledingitems wilt het merk in 2030 25% minder water verbruiken. Daarnaast wilt Hanesbrands het verbruik van energie omlaag halen en hier zijn ze erg vast beraden in.

Champion Eco Future Snipes

Deze boodschap rondom duurzaamheid is wederom goed terug te zien in de ‘Eco Future’ collectie van het bijhorend bedrijf Champion. Maar de collectie brengt ook een andere boodschap met zich mee.

Genderneutrale ontwerpen Eco Future

De ‘Eco Future’ collectie van Champion heeft genderneutrale designs gekregen. Zo hebben de kledingitems voor zowel de mannen als vrouwen dezelfde kleuren gekregen. De tijdloze designs komen in de kleuren zwart, off-white, roze en navy blauw. Verder zijn de items gemaakt van GOTS-certified organisch katoen.

Champion Eco Future
Champion Eco Future collectie l Foto van Champion

De collectie bestaat uit hoodies, trainingsbroeken en t-shirts. Hierin komen alle vier de kleuren in terug voor zowel de mannen als dames. Op de kledingstukken is het Champion logo te zien. Deze is gestikt in gerecycled polyester. Ook het label en de prijskaartjes op de items zijn gemaakt van gerecylced materiaal. Deze kunnen allemaal bij Snipes verkrijgbaar zijn.

Champion Eco Future QR Code

Een ander tof detail op de items, is de verstopte QR-code. Zo hebben de truien en shirts een QR-code in de nek gedrukt en is deze bij de broeken op de zij te vinden. Wanneer deze code gescand wordt, word je naar de doelen van het moederbedrijf Hanesbrands geleid.

Snipes Champions Eco Future
QR-code op shirt ‘Eco Future’

Hier krijg je een overzicht van de plannen en hoe het bedrijf dit wilt aanpakken. Ook kun je hier op andere artikelen en feitjes klikken die over sustainability gaan. Met deze QR-code wilt Champion hun consumenten meer bewust maken van de ernst van het probleem en hoe zij hun steentje bijdragen in het oplossen ervan.

De items van ‘Eco Future’ zijn sinds september 2021 bij Snipes te verkrijgen. Wil je meer van dit soort artikels lezen? Check dan onze andere blogs op onze site. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.