Upcoming

Bracenet en KangaROOS zorgen voor minder plastic in de oceanen

24 april 2019 15:04
Bracenet en KangaROOS zorgen voor minder plastic in de oceanen

Duurzaamheid en milieubewust zijn termen die je steeds vaker voorbij hoort komen in de sneakerwereld. KangaROOS doet hier volop aan mee door sneakers met de hand te maken in Duitsland van hoge kwaliteit biologisch leer of zelfs diervrije materialen. Nu grijpt KangaROOS de kans om sneakers te maken van gerecycled plastic door een samenwerking aan te gaan met organisatie Bracenet. Ben jij benieuwd hoe zij dit doen? Lees dan vooral verder!

KangaROOS is een samenwerking aangegaan met Bracenet, maar wat is dit nu eigenlijk voor een organisatie? Bracenet is een organisatie die iedereen bewust wil maken van de gevaren van achtergebleven visnetten in de oceanen. Van het totaal aantal aan plastic in de oceanen, bestaat maar liefst 46% uit deze visnetten. Samen met verschillende partners haalt Bracenet zoveel mogelijk visnetten uit de zee. Deze netten worden schoongemaakt om er vervolgens armbanden en sleutelhangers van te maken. Ook wordt een groot gedeelte omgezet tot nylon garen waar vervolgens weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Bracenet x KangaROOS Omnirun ‘Ocean 72’

De nieuwste samenwerking van KangaROOS bestaat uit de Omnirun, een hybrid sneaker. Dit houdt in dat de sneaker een mix is van verschillende modellen. De Bracenet x KangaROOS Omnirun ‘Ocean 72’ heeft de upper van de Omnicoil en de zool van de Ultimate. Ook deze sneaker wordt, net zoals de andere sneakers van KangaROOS, met de hand gemaakt. Dit is ook de reden dat er maar een klein aantal van deze sneakers wordt gereleased. Wereldwijd komen er namelijk slechts 380 paar uit van deze sneakers.

De upper van de sneaker is voornamelijk gemaakt van gerecyclede plastic. Naast dit materiaal vind je ook nog suède. De kleuren op de upper passen perfect bij deze samenwerking. De verschillende tinten blauw bootsen namelijk de oceanen na. Je ziet veel donker blauw, maar juist de KangaROOS branding heeft een lichte en felle kleur blauw gekregen waardoor het goed opvalt. De branding van Bracenet is dan juist weer wit gekleurd en te vinden op de hiel. Deze witte kleur sluit overigens goed aan bij de veters, mid- en outsole.

Bij deze milieuvriendelijke sneakers hoort natuurlijk wel een bijpassende schoenendoos. Vandaar dat de sneakers worden geleverd in een ocean-like schoenendoos, maar dat is nog niet alles. Als je deze sneakers aanschaft vind je namelijk niet alleen de schoenen in de doos, maar ook een sleutelhanger gemaakt door Bracenet.

Deze Milieuvriendelijke en zeer gelimiteerde sneakers zullen vanaf zaterdag 4 mei verkrijgbaar zijn voor een prijs van €240,-. Wil jij ze echt hebben? houd dan vooral onze releasekalender in de gaten! Check hieronder verdere informatie over de sneakers en nog extra foto’s.


Bracenet X KangaROOS Omnirun 'Ocean 72'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
ocean72_11.jpg
ocean72_5.jpg
ocean72_9.jpg
ocean72_6.jpg

The Turnover