Skip to content
Upcoming

Binnenkort droppen zes colorways van de adidas Adilette 22

22 juni 2022 12:07
Binnenkort droppen zes colorways van de adidas Adilette 22

adidas komt binnenkort met zes colorways van de nieuwe Adilette 22. De ’22’ in de naam komt van het jaar waarin de slides worden uitgebracht, 2022. Deze slides zijn het antwoord op de vraag: “Hoe zou een badslipper er uit zien in de ruimte?”. Om deze vraag te beantwoorden gebruikte adidas de originele Adilette als basis voor het de nieuwe versie. Deze kwam oorspronkelijk uit in 1972 en is onder andere dankzij rapper Hef een Nederlandse streetwear staple geworden.

adilette
adidas Adilette
adilette 22
adidas Adilette 22

Maar hoe zou een paar slides uit de ruimte er nou uitzien? Het futuristische design van de Adilette 22 is geïnspireerd door twee dingen: expedities naar Mars en 3D-topografie. Dat laatste is erg van het nieuwe silhouet af te zien.

Het Adilette 22 silhouet lijkt op een 3D-geprint topografisch landschap. Net als bij een 3D-kaart bevat de nieuwe model een grof golvend design met kleine verticale groeven over heel de slipper. De aankomende drop bestaat uit zes verschillende colorways die qua kleur inspiratie lijken te putten uit de adidas Yeezy slippers.

De zes colorways van de Adilette 22

De aankomende drop van adidas Adilette 22 bestaat uit zes verschillende colorways. Twee hiervan zijn al eerder in mei uitgekomen. Dit waren de ‘Magic Lime’ en ‘St Desert Sand’. Deze kleuren groen en licht bruin. Dan zijn er nog twee andere monochromatische colorways van het model, namelijk de zwarte ‘Carbon’ en de grijze ‘Aluminium’.

zes adilette 22 Slides

Als laatste zijn er nog twee colorways die bestaan uit een mix van twee kleuren. Zo is een mix van de groene ‘Magic Lime’ en de lichtbruine ‘St Desert Sand’ colorway. De andere is een mix van de grijze ‘Aluminium’ en de zwarte ‘Carbon’ colorway.

Het voetbed van de slipper is al voorgevormd. Dit in combinatie met de zacht rubberen loopzool zorgt ervoor dat de slides enorm comfortabel lopen. Het futuristische design maakt dat je de slides niet alleen als badslipper hoeft te gebruiken, maar ook kan dragen als onderdeel van een outfit.

Buiten dat de Adilette 22 comfortabel is en er goed uit ziet, is de slipper ook nog eens duurzaam. adidas heeft namelijk als doel om te stoppen met het gebruiken van schaarse materialen en een einde te maken aan plastic afval.

Daarom zijn de materialen die zijn gebruikt op de nieuwe Adilette 22 natuurlijk en hernieuwbaar. Zo bestaat het schokdempende EVA schuim voor 25% procent uit plantaardig materiaal afkomstig van suikerriet.

When and where to cop?

De release van de zes verschillende Adilette 22 colorways zal plaatsvinden in drie etappes. Zorg in ieder geval dat je klaar zit tijdens de release, want de eerste drop in mei was binnen een mum van tijd uitverkocht. Als eerst zullen de ‘St Desert Sand’, ‘Magic Lime’, ‘Magic Lime/St Desert Sand’ en de ‘Aluminium/Carbon’ op 24 juni 2022 om 00.00 gereleased worden.

adilette 22
St Desert Sand
adilette 22
Magic Lime
adilette 22
Magic Lime/St Desert Sand
Carbon aluminium
Aluminium/Carbon

Het tweede deel van de release vindt plaats op 8 juli 2022 om 00.00, dan zal de Adilette 22 ‘Aluminium’ gereleased worden.

adilette 22

De derde en de laatste etappe vindt meer dan een maand later plaats dan de tweede drop. Op 16 augustus 2022 om 00.00 zal namelijk de zwarte ‘Carbon’ colorway uitkomen.

Carbon adilette

Dit was alles wat je moet weten over de aankomende drop van de Adilette 22. Wil jij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste sneaker en streetwear collecties? Volg dan Sneakerjagers op Instagram.