Skip to content
Staff Picks

Beste Nike Air Max 1’s bij StockX – 35th Anniversary edition

25 januari 2022 20:00
Beste Nike Air Max 1’s bij StockX – 35th Anniversary edition

De Nike Air Max 1 bestaat in 2022 35 jaar. Het model werd in 1987 voor het eerste geïntroduceerd en kent sindsdien een hoop unieke colorways. Deze zijn ook bij StockX te verkrijgen. Wij hebben onze top 10 op een rijtje gezet.

De Nike Air Max 1

De Air Max 1 kwam in 1987 voor het eerst op de markt en is ontworpen door Tinker Hatfield. De Air Max 1 staat bekend om zijn zichtbare Air Unit in de middenzool. Hatfield haalde bij het ontwerpen van de AM1 inspiratie uit het Centre Georges Pompidou, een gebouw in Parijs. Hierbij is de constructie van het gebouw vanaf buitenaf zichtbaar. Dit is teruggebracht naar de Air Max 1 waarbij de Air Unit een prominent onderdeel van de sneaker is.

Dit jaar bestaat het model 35 jaar en dat viert Nike met een aantal opkomende releases. Zo komt Concepts in 2022 met drie verschillende colorways van het model. Ook waren de eerste beelden van de Air Max 1 line-up voor 2022 uitgelekt. Voordat deze nieuwe colorways gereleased worden, hebben we onze top 10 picks van de Air Max 1 van afgelopen jaren op een rijtje gezet. Let op: de prijs van de sneaker kan per maat verschillen.

Patta x Nike AM1 ‘ Monarch’

Patta x Nike Air Max 1 Monarch

We beginnen onze top picks met een recente Air Max 1. De sneaker werd in 2021 gereleased in de Patta x Nike samenwerking ‘The Wave’. In deze samenwerking kwamen de twee namen met vier verschillende colorways. De ‘Monarch’ was de eerste van de vier en heeft een oranje colorway. De golvende mudguard is kenmerkend voor de samenwerking en kwam ook terug op de andere drie colorways.

Air Max 1 LV8 ‘Obsidian’

Nike Air Max 1 LV8 Obsidian

De LV8 ‘Obsidian’ werd in 2021 gereleased en combineert de kleuren grijs, donkerblauw en wit. De ‘Obsidian’ colorway is een bekende bij Nike. Zo werd de AM1 ‘Obsidian’ in 1988 voor het eerste gereleased. De LV8 variant haalt zijn inspiratie uit de OG colorway en combineert een donkerblauwe Swoosh en mudguard met een witte upper.

AM1 ‘Strawberry Lemonade’

Nike Air Max 1 Strawberry Lemonade

De Air Max 1 ‘Strawberry Lemonade’ kwam uit in 2020. De sneaker heeft een roze colorway en heeft op het middenpaneel en hiel een opvallende print gekregen. Hier zien we ‘Air’ in een speels font gedrukt. Ook de kraag en de mudguard kleuren roze. Daarnaast werd het Lemonade paartje ook nog in een groene en gele colorway uitgebracht.

Atmos Animal Pack 2.0

Nike Air Max 1 Atmos Animal 2.0

Het Nike Atmos Pack 2.0 heeft een opvallende look. De sneaker combineert verschillende dierenprints en heeft een harig bovenwerk. Nike bracht ook de ‘Atmos Safari ‘uit in 2016. Ook dit paartje had een dierenprint op het bovenwerk. Het Atmos Animal Pack is met zijn opvallende design een geliefd paartje bij veel Air Max 1 liefhebbers.

Air Max 1 ‘Martian Sunrise’

Nike Air Max 1 Martian Sunrise

De ‘Martian Sunrise’ haalt inspiratie uit de OG kleuren van de Air Max 1. De ‘Martian Sunrise’ bestaat volledig uit leer. De kraag en neus zijn in het wit leer gezet. De rode overlays geven de sneaker zijn retro look en op de mudguard is een kleine Swoosh geplaatst.

Travis Scott Cactus Jack ‘Baroque Brown’

Travis Scott x Nike Air Max 1 Baroque Brown

De Travis Scott x Nike Air Max 1 in colorway ‘Baroque Brown’ wordt in 2022 gereleased. Travis is geen onbekende bij Nike en bracht in het verleden al meerdere succesvolle modellen uit. De Air Max 1 komt ook in de colorway ‘Saturn Gold’ uit. Ook op dit paartje is de reversed Swoosh geplaatst.

Nike Air Max 1 ‘Lemonade’

Nike Air Max 1 Lemonade

Naast de ‘Strawberry Lemonade’, verdient ook de ‘Lemonade’ een plekje in dit rijtje. De sneaker heeft een gele upper en heeft op het middenpaneel de term ‘Air’ gedrukt. De mudguard en kraag kleuren lichtgeel en de donkergroene veters geven de sneaker een opvallende twist.

Nike AM1 ‘Have A Nike Day’

Nike Air Max 1 Have A Nike Day

De ‘Have A Nike Day’ is een opvallende sneaker. De naam van het model hint naar de tekst ‘Have A Nice Day’ en de smileys op het design passen goed bij deze boodschap. De upper kleurt turquoise en de zwarte Swoosh en mudguard contrasteren goed met de lichte kleuren.

‘Anniversary Green’ (2020)

Nike Air Max 1 Anniversary Green

In 2020 vierde Nike het Air Max 1 model met het ‘Anniversary’ pack. Een colorway uit dit pack, was dit groene paartje. De upper van de sneaker kleurt wit en de overlays hebben een lichtgrijze kleur gekregen. De Swoosh en mudguard kleuren ‘Evergreen Aura’. Ook dit paartje is bij StockX te verkrijgen.

Nike Air Max 1 ‘Anniversary Red’ (2017/2018)

Nike Air Max 1 Anniversary Red

We sluiten onze top picks af met een klassieker. De Air Max 1 werd in 1987 voor het eerst in de rode colorway gereleased. In 2017 bracht Nike deze colorway terug en kwam het merk met de ‘Anniversary Red’. Deze sneaker heeft een witte upper en een rode Swoosh en mudguard. Ook op de hiel komt het Nike logo terug.

Dit zijn onze persoonlijk favoriete Nike Air Max 1 modellen bij StockX. Ook in 2022 komt het model met een aantal verschillende colorways. Houd de releasekalender in de gaten om geen enkele Air Max 1 release te missen.