Skip to content
Brand

Bekijk hier de ‘Footshop meets Reebok’ capsule collectie

10 december 2021 18:00
Bekijk hier de ‘Footshop meets Reebok’ capsule collectie

Footshop bestaat in 2021 10 jaar en dit wordt gevierd met de ‘Footshop meets Reebok’ capsule. De capsule bestaat uit een hoop opmerkelijke items, waaronder tien unieke stoelen die ontworpen zijn door verschillende kunstenaars. De stoelen zijn gemaakt van karton en worden met een bijpassende Reebok Classic sneaker verloot op de website van Footshop.

Footshop

Footshop werd in 2011 opgericht door Peter Hajduček in Praag. Na een jaar lang gespaard te hebben, kocht Peter op 11-jarige leeftijd zijn eerste D3 sneaker. Peter was een skateboarder in die tijd en was daarnaast ook aan het experimenteren met graffiti.

Door skateclub TSC werd de jonge Peter geïntroduceerd aan webdesign. Zo ontwierp hij later verschillende visuals voor hip-hop concerten. In 2008 verhuisde hij naar Praag om te studeren en was hij voornamelijk bezig met online marketing.

Footshop

In 2011 besloot hij zijn interesses te combineren en zo richtte hij zijn eigen winkel genaamd ‘Footshop’ op. De store begon eerst als een online webshop met 50 paartjes in stock, maar groeide later uit tot één van de grootste lokale sneaker retailers. Daarnaast heeft de winkel ook zijn eigen vestigingen in Praag, Bratislava, Boedapest en Boekarest.

Footshop
Images by Footshop

De store richt zich op creativiteit, sneakers en urban lifestyle en heeft een brede selectie aan merken als Nike, adidas en Vans. Nu bestaat Footshop 10 jaar en om dit te vieren, is de winkel samengekomen met Reebok. Samen met tien verschillende kunstenaars hebben ze een speciale capsule ontworpen.

Footshop meets Reebok

De capsule bestaat uit verschillende items, waaronder 10 opmerkelijke stoelen. Footshop richt zich op duurzaamheid en heeft als missie om meer ecologische en duurzame processen in hun activiteiten mee te nemen. Hierdoor zijn de stoelen opgebouwd uit oude kartonnen dozen die gevonden zijn in de magazijnen van Footshop.

Footshop meets Reebok
Footshop chairs
Footshop chairs

Nadat de stoelen in elkaar zijn gezet, hebben tien kunstenaars ook de vrijheid gekregen om de items op verschillende manieren te decoreren en om te toveren tot echte kunstwerken. De stoelen worden via de website van Footshop verloot en de winnaars ontvangen daarnaast ook een bijpassende Reebok Classic.

Footshop x Reebok Classics
Footshop x Reebok Classics
Footshop x Reebok Classics

Daarnaast bestaat de collectie ook uit een paar stijlvolle kledingstukken en accessoires. Items als hoodies, shirts, sokken en pins zien wij in de capsule voorbij komen. De items hebben een tijdloos design gekregen, met elementen die allemaal verwijzen naar het 10-jarige bestaan van Footshop.

Footshop 10 year
Footshop 10 year
Footshop 10 year
Footshop 10 year

Gelukkig hoeven wij niet lang op de items te wachten en zijn deze al sinds 9 december 2021 verkrijgbaar op de website van Footshop.