Skip to content
Upcoming

BEAMS creëert in samenwerking met New Balance een sportieve RC205

19 augustus 2020 18:34
BEAMS creëert in samenwerking met New Balance een sportieve RC205

De Japanse retailers BEAMS is de samenwerking aangegaan met New Balance. BEAMS x New Balance hebben hun creativiteit losgelaten op de RC205. Hier hebben zij een prachtige sneaker van gecreëerd.

Wat is BEAMS? BEAMS is een Japans kledingmerk dat in 1976 werd opgericht in Harajuku, Tokyo. Het werd opgericht door Yo Shitara. Het merk is nog steeds gevestigd in Japan, maar heeft tegenwoordig ook vestigingen in New York, Milaan, Londen en Parijs.

BEAMS x New Balance RC205 | Details

De RC205 is geïnspireerd op de COMP800 uit de vroege jaren ’90. Dat is ook de reden dat de sneaker er zo retro achtig uit ziet, waarbij het sjabloon is gebaseerd op oudere trends bij marathonlopers. Hoewel de prestaties in de kern en in het gehele design worden beïnvloed, draait de colorway op een of andere manier iets meer richting de lifestyle kant.

Als basis beschikt de sneaker voornamelijk over een zwarte kleur die is gecreëerd van mesh. Voorop de teen, de eyestays en de hiel zijn er overlays te vinden van suède materiaal. Verder zijn er rondom de ‘N’ reflecterende elementen te vinden.

19 september 2020 dropt de samenwerking tussen BEAMS x New Balance. Check dagelijks Sneakerjagers voor het laatste nieuws en scroll naar beneden voor foto’s van de sneaker.


BEAMS x New Balance
BEAMS x New Balance
BEAMS x New Balance