Skip to content
Newsfeed

BAPE onthult nieuwe collectie in samenwerking met Xbox

9 juli 2024 18:08
BAPE onthult nieuwe collectie in samenwerking met Xbox

Na een mysterieuze aankondiging op Instagram in het begin van juli 2024 heeft BAPE nu de volledige samenwerking met Xbox onthuld. Deze collectie combineert de wereld van gaming met de iconische stijl van het merk.

Het is niet de eerste keer dat de twee samenwerken, in 2003 ontwierp NIGO, de oprichter van BAPE, een aangepaste faceplate voor de originele Xbox met het kenmerkende camo-patroon van streetwearmerk. Deze faceplates waren exclusief in Japan verkrijgbaar en konden gewonnen worden tijdens de Tokyo Game Show van 2003.

Nu in juli 2024, komen ze met een gezamenlijke collectie. Waarbij het apenlogo van BAPE een nieuwe look heeft gekregen, doordat deze samen is gevoegd met het Xbox-logo. Dit co-branded ontwerp is te vinden op T-shirts, hoodies, shorts en een pet, die allemaal verkrijgbaar zijn in het zwart met wit. Door een speciale dubbellaagse rubberprinttechniek krijgen de prints een driedimensionaal effect.

Naast kleding zal er ook een BAPE STA gaan droppen. Het bovenwerk van de sneakers komt in het wit met zwart en heeft daarnaast groene accenten. Op het bovenwerk zijn opnieuw co-branded prints geplaatst. Als laatste staat op de hiel van de schoen de tekst: ‘Power your dreams’.

De BAPE x Xbox collectie zal gaan droppen op 13 juli 2024 en zal te koop zijn in BAPE’s online winkel en in fysieke winkels. Er gaan geruchten dat er ook een limited-edition Xbox-console bij deze collectie komt, maar dat is nog niet bevestigd. Blijf op de hoogte van het laatste sneakernieuws door de Sneakerjagers nieuwspagina regelmatig te raadplegen.

BAPE x Xbox
BAPE x Xbox
BAPE x Xbox
BAPE x Xbox
BAPE x Xbox
BAPE x Xbox
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date