Upcoming

Militaristische make over voor twee Converse klassiekers door AMBUSH

10 oktober 2019 14:00
Militaristische make over voor twee Converse klassiekers door AMBUSH

YOON van AMBUSH heeft na een samenwerking met Nike nu twee Converse klassiekers onder handen genomen voor een militaristische makeover. De AMBUSH x Converse Chuck 70 en Pro Leather zullen in twee verschillende kleuren uitkomen.

AMBUSH is een Japans modern juwelen merk gestart door de twee Japanse designers YOON en VERBAL in 2008. Het merk heeft al eerder invloedrijke samenwerking gedaan met verschillende designers en merken. Op deze manier word AMBUSH steeds aanweziger in de streetwear wereld.

AMBUSH heeft een militaristische versie van de Converse Chuck 70 en de Pro Leather gecreëerd. De Chuck 70 is helemaal wit en de Pro Leather helemaal zwart. Op de hiel van de Chuck 70 staat in het zwart de AMBUSH branding. Bij de veter staan de twee instructies: “KEEP DOUBLE LACED TO HOLD FIRMLY” en “FOLD GUSSET THIS SIDE ONLY TO HOLD FIRMLY” in het zwart. De zolen van de schoen zijn dubbel zo dik en zorgen voor een robuuste look. De Pro Leather heeft, behalve de gele AMBUSH branding op de hiel, geen contrasterende details zoals de Chuck 70. De upper is helemaal zwart net als de veters. Ook het 3D Converse Star Chevron logo is zwart. Beide sneaker zijn gemaakt van een waterdicht rubber materiaal. De modellen zijn dus perfect voor de natte winter.

Beide modellen komen op 19 oktober uit bij Converse en verschillende retailers. Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer release nieuws. Scroll ook naar beneden voor foto’s van beide sneakers.

AMBUSH x Converse Chuck 70
AMBUSH x Converse Chuck 70
AMBUSH x Converse Chuck 70
AMBUSH x Converse Pro Leather
AMBUSH x Converse Pro Leather
Images by Converse

The Turnover