Skip to content
Upcoming

Alles over de Salehe Bembury x New Balance 574 Yurt

21 oktober 2021 13:13
Alles over de Salehe Bembury x New Balance 574 Yurt

De Salehe Bembury x New Balance 574 Yurt komt uit op vrijdag 22 oktober 2022. Het nieuwe en unieke model komt voor het eerst op de markt.

Salehe Bembury

Salehe Bembury heeft grote namen op zijn CV staan. In 2009 begon hij met zijn passie, sneakers ontwerpen. Na zes jaar ervaring op te doen en zijn portfolio uit te breiden ging hij in 2015 aan de slag als Footwear Designer bij Kanye West’s Yeezy.

Na een jaar bij Yeezy gewerkt te hebben ging hij aan de slag bij Versace. Een hoop sneakers van Versace van de afgelopen vier jaar heeft Salehe ontworpen.

Vanaf december 2020 begon Bembury voor zichzelf. Met zijn eigen bedrijf Spunge is hij samenwerkingen aangegaan met New Balance en heeft hij ook zelfstandig ontwerpen gemaakt voor footwear.

Salehe Bembury
Image by Jessica Lehrman

Salehe Bembury x New Balance

De eerste samenwerking tussen Salehe Bembury en New Balance vond plaats in oktober van 2020. De eerste samenwerking kreeg de naam ‘Peace Be The Journey’. De New Balance 2002R werd bedekt in aardetonen.

Salehe Bembury X New Balance 2002

ML2002R1 · Prijs vanaf €365,-

Naar alle aanbieders

Na de grote vraag naar nog een samenwerking kwam hetzelfde model in juni van 2021 terug in een blauw en bruin kleurenschema genaamd ‘Water Be The Guide’. Beide colorways zijn geïnspireerd op de natuur.

Salehe Bembury x New Balance 2002R 'Water Be The Guide'

ML2002RJ · Prijs vanaf €193,-

Naar alle aanbieders

Bembury heeft voor de nieuwste samenwerking de New Balance 574 aangepast en er een nieuw silhouet van gemaakt genaamd de Yurt.

Salehe Bembury x New Balance 574 Yurt ‘Grey’ | MS574YSC

De nieuwe 574 Yurt komt in een grijs kleurenschema. Het bovenwerk van dit paartje is bedekt in suède en mesh. De verschillende materialen bevatten verschillende grijze tinten. De ‘N’ op de zijkant is zilver met een witte omlijning. Naast de ‘N’ zit een wit label waar ‘Salehe Bembury’ op staat.

Een uniek detail van deze sneaker is de hiel. Op de hiel zit een uitsteeksel van hard plastic. Dit is een fluitje. Het concept van deze schoen is namelijk gebaseerd op veenomaden die rondtrekken in yurt tenten. Met een fluitje houden zij hun vee onder controle.

De middenzool heeft organische vormen en bevat ‘Abzorb’. Dit is een technologie van New Balance waarmee zij de beste demping willen creëeren. De ‘Abzorb’ elementen zijn ook grijs en zitten in een wit frame. Onder het Abzorb element zit de RollBar technologie. Hierdoor blijft de enkel recht en krijg je geen kans om deze te verzwikken.

Salehe Bembury x New Balance 574 Yurt 'Grey'

Salehe Bembury X New Balance 574 Yurt 'Grey'

MS574YSC · Prijs vanaf €151,-

Naar alle aanbieders

Salehe Bembury x New Balance 574 Yurt ‘Multi’ | MS574YSB

De tweede colorway van de 574 Yurt heeft verschillende kleuren op het bovenwerk. Het mesh wat op het bovenwerk zit heeft een donkerblauwe kleur, net als de tong. De lederen details zijn bruin. Over deze materialen heen zit suède in het donkergroen.

De ‘N’ op de zijkant is dezelfde kleur als het suède. Rondom de ‘N’ zit een rode omlijning. Het rode accent komt terug in de voering. Het fluitje op de achterkant is ook donkergroen.

De middenzool is niet helemaal wit, maar crème. De Abzorb elementen zijn dezelfde kleur als het mesh en dus donkerblauw. Het element waarmee de RollBar technologie wordt aangegeven is okergeel. de buitenzool is zwart.

New Balance 574 Yurt 'Multi' | MS574YSB

Salehe Bembury X New Balance 574 Yurt 'Multi'

MS574YSB · Prijs vanaf €122,-

Naar alle aanbieders

De Salehe Bembury x New Balance 574 Yurt komt uit op vrijdag 22 oktober om 10:00 uur via de website van New Balance en in de fysieke New Balance winkel in Amsterdam. Wil jij deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je meldingen aanzetten voor de releasekalender en kan je onze blogs lezen.