Skip to content
Upcoming

Alles over de nieuwe Nike Air Max 720

26 september 2018 12:38
Alles over de nieuwe Nike Air Max 720

Nike heeft een nieuwe sneaker ontworpen genaamd; Nike Air Max 720. De Air Max 720 heeft iets weg van de Air Max 270, ze hebben namelijk beide een grote Air Unit! Tijdens Air Max Day 2018 heeft Nike de Air Max 270 geïntroduceerd. De 270 is met zijn grote Air Unit de allereerste Air Max sneaker die specifiek gemaakt is voor casual wear en levensstijl. Het nieuwe Air Max 270 model werd al snel razend populair en is geregistreerd als een van de best verkochte sneakers van het jaar. En nu hoopt Nike natuurlijk dat de geschiedenis zich zal herhalen met de nieuwe Air Max 720.

Voor het nieuwe Air Max 720 model heeft het ontwerpteam uit verschillende bronnen informatie gehaald om zo de beste sneaker te ontwerpen die generaties lang bekend zal zijn. Zo heeft de Swoosh consumenten ontmoet, met name jongere consumenten, en daarmee gediscussieerd over verschillende onderwerpen uit een typische dag. Een typische dag die bestaat uit een sleur dankzij lawaai van sociale en politieke onrust. Het doel van deze focusgroep was om niet alleen een product te ontwerpen dat de behoefte van de consumenten vult, maar één die comfort levert en ondersteunt in meer dan één manier.

Het bovenwerk van de sneaker heeft een ”Retro Future” motief wat ons terug doet denken aan Nike in het jaar 2000. In dit jaar ontwierp Nike in een expressieve manier met ongewone vormen en houdingen een sneaker die een verbeelding weergaf van de toekomst. De Air Unit van de 720 gaat verder dan die van de 270, het is zelf 6 mm groter! Dit wordt de grootste Airbag unit die we ooit hebben gezien. De Air Unit breidt verder uit en creëert een nieuwe sensatie van lucht die niet alleen drijfvermogen en lichtvoetigheid aanbiedt, maar als het ware de voet wiegt. Nike heeft voor de naam 720 gekozen omdat de luchtbox 360 graden horizontaal en verticaal zichtbaar is.

“If the retro part is what informs the upper, then the future part is this Air bag.”

  Dylan Raasch on the 720’s retro-future aesthetic

De Air Max 720 heeft een explosieve look die straalt van positieve energie. Volgens het team van Nike koopt meer van 85% van de consumenten een sneaker die gebaseerd is op de kleur. Het team heeft onderzoek gedaan naar onze planeet en ter ere van onze planeet een kleurenpalet ontworpen. Het kleurenpalet gaat van blauw tot een paarse kleur, geïnspireerd op het noorderlicht. Andere colorways zijn gebaseerd op de zonsopgang en zonsondergang evenals meren, duinen en bossen. Op de Air Max Day 2019 zal er een ”Milky Way” colorway verschijnen.

De 720 is verre van een typische sneaker. In plaats van de Air Unit onder de hak zit, zit bij de 270 de Air Unit geheel onder de voet. Met de voet volledig gewiegd, biedt de 720 genoeg flexibiliteit en stabiliteit voor dagelijks gebruik. Vooral voor degenen die twaalf tot zestien uur per dag op hun voeten staan is de sneaker perfect. De sneaker ziet er misschien simpel uit maar het heeft veel tijd gekost om dit ontwerp te perfectioneren tot het eindresultaat.

Meer dan 70% van de nieuwe Air Max 720 zal bestaan uit gerecycled afval en 95% van de Air Unit zal bestaan uit gerecycled afval. Bovendien zal Nike gebruik maken van schone, hernieuwbare energie in 2019. De Air Max 720 zal in 2019 releasen in de “Northern Lights” colorway. Meer colorways van de 720 komen tijdens Air Max dag 2019.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.