Skip to content
Upcoming

Alle info over de Butter Goods X PUMA release

19 april 2022 21:03
Alle info over de Butter Goods X PUMA release

Er is een nieuwe collab van Butter Goods X PUMA! De twee merken hebben in het verleden al met elkaar samengewerkt, kun je je dat herinneren? Zo niet, bekijk dan hier de eerste samenwerking van de merken hier – de meeste modellen zijn zelfs bij sommige retailers te koop! Vandaag willen we een blik werpen op de nieuwe collectie, die op 23 april uitkomt

Release Infos

De collab van Butter Goods X PUMA werd gerealiseerd met de PUMA modellen ‘Suede’ en ‘Slipstream’. Je hoeft niet lang meer te wachten op de nieuwe silhouetten – de drop is al dit weekend! Op zaterdag 23 april 2022 krijgt jij de kans om de sneakers in handen te krijgen. De samenwerking zal verkrijgbaar zijn op de officiële website van PUMA, alsook op de site van Butter Goods. Je kunt de kicks ook kopen bij enkele retailers. Via de buttons in dit artikel krijg je een overzicht van alle shops en de release-informatie.

Dit is Butter Goods

Butter Goods is een Australisch skate label opgericht in Perth in 2008. Het merk combineert muziek en skateboarden in zijn ontwerpen en staat erom bekend een sterke grafische identiteit te hebben opgebouwd. In 2021 hebben de twee merken al een keer met elkaar samengewerkt. Dit resulteerde in stijlen die vooral geïnspireerd waren op het gouden tijdperk van het skateboarden, de jaren ’90. Hier werd het vintage kleurenpalet uitgepakt om de jaren ’90 vibe te evenaren.

De huidige collab is ook sterk gericht op de mode van de jaren 90 en doet dus denken aan het skateboardtijdperk.

BUTTER GOODS X PUMA
BUTTER GOODS X PUMA
BUTTER GOODS X PUMA
BUTTER GOODS X PUMA

Dit zijn de sneakers van Butter Goods x PUMA

Butter Goods x PUMA Slipstream Lo SD ‘Mocha Bisque’ | 384211-01

Het eerste model van de PUMA Slipstream kwam uit in 1987 en was eigenlijk een opvolger van de SKY LX. De basketbalschoen was op het veld beroemd om zijn prestaties, demping en stabiliteit. In de community vond het model al snel aanhang en werd ook deel van hip-hop danscrews en sneakerheads.

De ‘Butter Goods x PUMA Slipstream Lo SD ‘Mocha Bisque’ en de ‘Prismn Violet’ combineren het sportieve merk PUMA met de designelementen van Butter Goods. Het bovenmateriaal van de Slipstream-sneaker is chroomvrij leer en suède – hier is sterk gelet op duurzaamheid, want “er is geen Plan(et) B“, aldus PUMA. Visueel zijn de duurzame materialen ook zichtbaar in de gespikkelde outsole. De PUMA en Butter Goods branding zijn ook weer toegevoegd aan beide silhouetten.

Butter Goods x Puma Slipstream Lo SD 'Mocha Bisque'
Butter Goods x PUMA Slipstream Lo SD ‘Mocha Bisque’

Butter Goods x Puma Slipstream Lo SD 'Mocha Bisque'

384211-01 · Prijs vanaf €55,-

Naar alle aanbieders

Butter Goods x PUMA Slipstream Lo ‘Prism Violet’ | 384156-01

Butter Goods x Puma Slipstream Lo 'Prism Violet'
Butter Goods x PUMA Slipstream Lo ‘Prism Violet’

Butter Goods x Puma Slipstream Lo 'Prism Violet'

384156-01 · Prijs vanaf €46,-

Naar alle aanbieders

Butter Goods x PUMA Suede VTG HS ‘Whisper White’ | 384360-02

De PUMA Suede is een echte klassieker onder de PUMA modellen. De coole en tijdloze sneaker werd in de jaren 80 beschouwd als de must-have in de breakdance-scene – maar hij werd al in 1968 aan het publiek voorgesteld. Vandaag is de kick populair in bijna alle communitys en leeftijdsgroepen. De reden hiervoor is de klassieke, strakke en no-frills look. De PUMA Suede is ook in samenwerking met Butter Goods gemaakt van fijn suède, en heeft daarom een fluweelachtige uitstraling. De zool is vlak, maar dik genoeg om comfortabele stapdemping te bieden.

De Butter Goods x PUMA Suede VTG HS in ‘Whisper White’ en ‘Mineral Blue’ zijn geïnspireerd op het klassieke model en blijven trouw aan hun silhouet. Het bovenmateriaal is hier, zoals de naam al zegt, gemaakt van fijn suède. Bijzonder zijn de gouden branding en de zwarte zool, die de sneaker een extra ‘eye-catcher moment’ geven.

Op de hiel staat niet het gebruikelijke PUMA-logo, maar een gouden wereldbol. Butter Goods X PUMA gaat de hele wereld rond!

Butter Goods x Puma Suede VTG HS 'Whisper White'

384360-02 · Prijs vanaf €51,-

Naar alle aanbieders

Butter Goods x PUMA Suede VTG HS ‘Mineral Blue’ | 384360-01

Butter Goods x Puma Suede VTG HS 'Mineral Blue'

384360-01 · Prijs vanaf €28,-

Naar alle aanbieders

What else?

Ter gelegenheid van de release van de collectie op 23 april 2022 heeft Butter Goods op 18 april 2022 een korte video uitgebracht – Butter Goods verinnerlijkt hier echt de combinatie tussen skateboarden en muziek.

Je moet de schoenen hebben? Gebruik de buttons in dit artikel om een overzicht te vinden van alle retailers en release-informatie via de Sneakerjagers release kalender. We zullen jullie ook op Instagram aan de release herinneren wanneer het zover is.

Naast de 4 sneakers, kunnen we ook uitkijken naar op retro geïnspireerde kleding. De stijlen hebben klassieke streetwear-looks en maken op veel plaatsen een statement. De collectie bevat diverse shirts, waaronder grafische tees, polo’s en nog veel meer. Als we kijken naar het huidige seizoen, kunnen we uitkijken naar korte broeken en cargo shorts.

Daarnaast kunnen we klassieke track pants met de co-branding verwachten. Als laatste zullen er hoodies en een stijlvolle tote bag te koop zijn. De apparel collectie van PUMA x Butter Goods zal worden uitgebracht op 23 april 2022.

Butter Goods x PUMA Suede VTG HS ‘Mineral Blue’ und ‘Whisper White’
Butter Goods x PUMA Slipstream Lo SD ‘Mocha Bisque’ und ‘Prism Violet’
PUMA x Butter Goods