Skip to content
Upcoming

Throwback naar de Air Max 95 “Neon”

13 maart 2018 13:45
Throwback naar de Air Max 95 “Neon”

Weinig colorways in de geschiedenis hebben een impact gehad zoals de ‘Neon’ uit 1995. Oorspronkelijk debuteerde deze colorway op de Air Max-schoen (en zou pas later Air Max 95 worden genoemd). Het koppelen van het neongroen met het tijdloze gradiënt van grijstinten is uitgegroeid tot een hele bekende colorway. En het is inmiddels een echte klassieker van het merk.

De geschiedenis

In de loop der jaren hebben we gezien dat de “Neon” colorway zijn rol op de Air Max 95 opnieuw publiceert via verschillende Retro-releases. Maar het is ook gekozen als de basis voor enkele meerdere creaties van Nike, zoals de Air Max 95 360, onderdeel van “The One Time Only-pack” uit 2006, en de mythische kniehoge laars die eind 2007 beschikbaar kwam. Er was ook de Ueno-exclusieve versie, de patchversie en verschillende andere modellen die hun toppunt bereken in Roger Federers kenmerkende schoen, de Vapor RF. Hoewel dit niet de meest uitgebreide weergave van Air Max 95’s is, hebben deze foto’s die worden gedeeld door @gc911 alle belangrijke hoofdstukken benoemd. Compleet met de originele doos.

Dit leidt natuurlijk allemaal tot de grote heruitgave van de Air Max 95 “Neon” (die al in Japan is uitgebracht), dus houd de releasekalender in de gaten voor een releasedatum en geniet hieronder van de onderstaande foto’s.