Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 4 ‘Rasta’ krijgt een frisse look

17 maart 2020 21:29
De Air Jordan 4 ‘Rasta’ krijgt een frisse look

We kunnen ondertussen wel met zekerheid zeggen dat 2020 het jaar van de Air Jordan gaat worden. Jordan Brand is al sinds de start van het nieuwe jaar flink bezig met het terugbrengen van oude colorways, het maken van nieuwe en zelfs het terugbrengen van oude shapes. Zo goed als elk model komt wel aan bod, en zo ook de Air Jordan 4. Dit keer zal het model een tropische colorway krijgen die geïnspireerd is op de ‘Rasta’ kleuren. Het resultaat is deze Air Jordan 4 ‘Rasta’.

De Air Jordan 4 was de tweede sneaker van de legendarische sneakerontwerper Tinker Hatfield. Het model werd voor het eerst uitgebracht in 1989 en werd direct opgepakt in verschillende subculturen. Naast de basketbal wereld werd het model razend populair in de Hip Hop cultuur. Door de jaren heen is het model uitgegroeid tot een van de meest gewilde Air Jordan modellen van de complete serie.

Het model is de afgelopen jaren meerdere keren de basis geweest voor de meest iconische en legendarische collabs. De vormen en de opbouw van het model laat echter zien dat het niet altijd een collab nodig heeft om te schitteren. Het model is uitermate geschikt voor een breed spectrum van kleuren, zoals gedaan is op deze Air Jordan 4 ‘Rasta’.

De details van deze Air Jordan 4 ‘Rasta’

Het bovenwerk van deze Air Jordan 4 ‘Rasta’ is voornamelijk gemaakt van leer. We zien in de reflectie van het materiaal dat er een nerfleer is gebruikt voor deze release. Het gaas wat we zien op de zijkanten van de sneaker en boven de toebox is gemaakt in de typerende geel/groen/rood rasta kleuren. De groene rastakleur zien we ook verder terugkomen in de lining en de outsole van de sneaker.

De Air Jordan 4 ‘Rasta’ heeft momenteel nog geen releasedatum. Gezien de colorway verwachten wij deze release eerder vroeg dan laat. Voor meer info check je de Sneakerjagers Releasekalender.

Air Jordan 4 'Rasta'
Air Jordan 4 'Rasta'
Air Jordan 4 'Rasta'
Images by: Hanzuying