Skip to content
Upcoming

Air Jordan 12 ‘FIBA’ // Closer look

11 juni 2019 14:00
Air Jordan 12 ‘FIBA’ // Closer look

Nog een paar maandjes en dan komt het wereld kampioenschap voor basketbal eraan. Dit jaar wordt de 18de editie van dit evenement gehouden en het zal plaats vinden in China. Wie anders dan Michael Jordan moest hier iets meedoen. Speciaal voor dit kampioenschap gaat Air Jordan dan ook een Air Jordan 12 uitbrengen.

De Fédération Internationale de Basketball (FIBA) organiseert om de vier jaar het wereld kampioenschap basketbal. Dit is één van de grootste events in de basketbal scene waarin de beste basketballers van de wereld hun land vertegenwoordigen. Omdat het dit jaar in China wordt gehouden heeft Air Jordan een Air Jordan 12 gecreëerd die geïnspireerd is op dit land.

Closer look

Air Jordan heeft goed werk verricht door de schoen een Chinese look te geven met leuke details. Om te beginnen hebben ze de upper van de sneaker een witte kleur gegeven. Deze kleur hebben ze ook op de zool en de mudguard aangebracht. Bij de mudguard hebben ze alleen een patroon aangebracht met Chinese symbolen erin. Tevens zijn er op de upper en de mudguard gouden overlays geplaatst die voor extra diepte zorgen in de sneaker. Daarnaast hebben ze een rood kleurige sok-liner en heel-tap aangebracht. Op de heel-tap hebben ze nog een Chinese tekst geplaatst die in het goud is gekleurd. Al met al heeft Air Jordan ervoor gezorgd dat deze sneaker er clean en gedetailleerd uitziet.

Helaas is er nog geen vaste releasedatum bekend. De kostprijs van deze sneaker staat helaas ook nog niet vast. Kan jij niet wachten op dit historische paartje? Houd onze releasekalender dan goed in de gaten en zorg dat jij dit paartje kan bemachtigen.


Air Jordan 12 FIBA White University Red Metallic Gold 130690-107 Release Date
Air Jordan 12 FIBA White University Red 130690-107 Release Date
Air Jordan 12 FIBA White University Red 130690-107 Release Date
Air Jordan 12 FIBA White University Red 130690-107 Release Date
Images by: zsneakerheadz