Skip to content
Upcoming

Air Jordan 11 “Platinum Tint”; Closer Look

25 september 2018 13:52
Air Jordan 11 “Platinum Tint”; Closer Look

Er zijn foto’s verschenen van de Air Jordan 11 “Platinum Tint”. De sneaker was in 1994 ontworpen door de bekende Thinker Hatfield en komt nu dus na meer dan 20 jaar in een “Platinum Tint” uit.

Michael Jordan speelde het seizoen 1994-1995 op de Air Jordan 11. De originele colorway van de Air Jordan 11 was wit met zwart. Echter droeg het gehele Chicago Bulls team een volledig zwarte schoen vanwege de NBA regels voor kleuren en schoenen. Michael Jordan speelde echter op de wit met zwarte Air Jordan 11 en kreeg daarom een behoorlijk aantal boetes van de NBA. Elke wedstrijd dat Jordan de wit met zwarte 11’s droeg kreeg hij een boete van $5000. Jordan speelde de halve finales van de NBA-Finals op de 11’s maar ruilde zijn sneakers toch in na twee wedstrijden door de boetes.

De Air Jordan 11 “Platinum Tint” heeft rode details. Zo is het Jumpman logo rood en de streek ernaast heeft dezelfde kleur. De sneaker heeft een Sail kleurige midsole en een melkkleurige outsole. Wat erg opvalt aan de “Platinum Tint” is dat het boven niet gemaakt is van het traditionele lakleer maar van een meer suède achtige leer. De sneaker lijkt hierdoor mat en glimt lang niet zo veel meer als de eerdere modellen en krijgt een meer casual look.

Bekijk de foto’s van de Air Jordan 11 “Platinum Tint” en laat ons weten wat je er van vind. De Air Jordan 11 zal releasen ergens in oktober maar de exacte release datum is nog niet bekend. Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Air Jordan 11 "Platinum Tint"
Images by chicagoemporium