Skip to content
Upcoming

De adidas ZX-5000 is een eerbetoon aan Vieux Lyon

5 januari 2021 20:11
De adidas ZX-5000 is een eerbetoon aan Vieux Lyon

Adidas zet de A-ZX series door met de adidas ZX-5000 ‘Vieux Lyon’. De naam van de sneaker komt van een klein stadje in Lyon waar de jacquard weeftechniek is ontstaan. Met deze adidas ZX-5000 ‘Vieux Lyon’ viert adidas het vakmanschap en design van dit stadje.

De adidas A-ZX serie werd in 2008 voor het eerst uitgebracht en komt in 2021 terug. In deze A-ZX serie zitten in totaal 26 releases van A tot en met Z. Al deze releases zijn een eerbetoon aan de geschiedenis en toekomst van de ZX serie. Elke sneaker uit de serie is gebaseerd op een iconische release uit het adidas archief. Één letter is dus één release.

De jacquard-weeftechniek werd voor het eerst uitgevonden in de 19e eeuw in Lyon. Bij deze techniek werd er zijde op weefgetouwen omgevormd tot complexe textielpatronen. Nu eeuwen later is de techniek wereldwijd bekend waarbij oude en nieuwe technieken met elkaar worden gecombineerd.

adidas ZX-5000 ‘Vieux Lyon’ | FZ4410

Het bovenwerk is volledig gemaakt van geweven jacquard print in twee verschillende kleuren. Een grijze kleur bevind zich rond om de hiel en toebox van de sneaker terwijl er een mooie donker paarse kleur zich bevind op de midfoot en tong. De drie strepen op de midfoot hebben ook een zilveren kleur gekregen met roze outlines. Deze roze kleur is ook gebruikt op het adidas logo op de tong. Kijkend naar de midsole zien we dat deze een wit/crème kleur heeft gekregen. Een leuk detail is geplaatst op de insole. Hierop staat namelijk de tekst “Marque Aux 3 Bandes” wat “Merk met 3 strepen” betekend.

De adidas ZX-5000 ‘Vieux Lyon’ komt uit op vrijdag 8 januari bij adidas voor €140,-. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


adidas ZX8000 'Vieux Lyon'

FZ4410 · Prijs vanaf €28,-

Naar alle aanbieders
adidas ZX-5000 'Vieux Lyon'
adidas ZX-5000 'Vieux Lyon'
adidas ZX-5000 'Vieux Lyon'adidas ZX-5000 'Vieux Lyon'
Images by adidas