Skip to content
Brand

adidas viert de vrouwelijke creativiteit met de Forum sneaker

13 augustus 2021 09:00
adidas viert de vrouwelijke creativiteit met de Forum sneaker

De adidas Forum is terug van weggeweest. Dit model zie je nu overal op straat, in de winkels en op sociale media. adidas heeft dit silhouet teruggebracht om de creativiteit van de nieuwe generatie te omarmen.

Geschiedenis adidas Forum

De adidas Forum kwam in 1984 voor het eerst uit en was toen innovatieve basketbalschoen. Het model werd gedragen op het veld, maar werd daarna een silhouet dat niet weg te denken was uit de streetwear scène.

In de beginjaren kostte dit model $100, wat niet duur was voor een kwalitatieve basketbalschoen.

adidas Forum 1984

Creativiteit vieren

adidas viert letterlijk de creativiteit van de nieuwe generatie met dit model. Samen met VICE Nederland bieden zij vrouwelijke fotografen een platform. Via dit platform uiten ze hun creativiteit en mogen zij hun verhaal doen.

VICE en adidas gaan dit project aan omdat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de creatieve industrie. In dit project hebben diverse vrouwelijke fotografen de persoon vastgelegd die hen het meest inspireert. Deze personen droegen uiteraard de adidas Forum.

Alifya Al-Harazi

Alifya Al-Harazi

Alifya Al-Harazi is zesentwintig jaar en woont in Tilburg. Alles met betrekking tot fotografie heeft zij zichzelf aangeleerd. Dit kwam omdat ze altijd bezig was met het observeren van anderen.

Alifya’s fotografie is puur en eerlijk om zo inclusieve verhalen te vertellen van mensen met diverse achtergronden.

fotografie Alifya Al-Harazi
Image by Alifya Al-Harazi
fotografie Alifya Al-Harazi
Image by Alifya Al-Harazi

Ashley Röttjers

Ashley Röttjers is vijfentwintig en woont in Rotterdam. Als creatieve vrouw is identiteit voor haar altijd een fascinatie geweest.

In haar bijdrage aan de media streeft ze er naar om diversiteit aan te brengen in onze beeldconsumptie.

Ashley Röttjers
fotografie Ashley Röttjers
Image by Ashley Röttjers
fotografie Ashley Röttjers
Image by Ashley Röttjers

Zoï Pahtalias

Zoï Pahtalias

Zoï Pahtalias is zesentwintig jaar en woont in Den Haag. Ze is een toekomstgerichte conceptuele fotograaf en art director. Haar doel is het uitdagen van ideologieën en ethiek, en te focussen op wie we zijn en waar we naartoe gaan.

Zoï onderzoekt veel elementen over de toekomst van het menselijk bestaan

fotografie Zoï Pahtalias
Image by Zoï Pahtalias
fotografie Zoï Pahtalias
Image by Zoï Pahtalias

Nieuwe adidas Forum collectie

De nieuwe adidas Forum combineert de elementen van het retro model met innovatief ontwerp en nieuwe technologieën. Het model heeft drie uitvoeringen waardoor er altijd wel een Forum is die bij jou past.

Forum Exhibit Low heeft de klassieke elementen van het model verpakt in een onopvallende look. Op deze sneaker zit een afneembare riem. Het bovenwerk is gemaakt van wit leer een heeft drie verschillende colorways. Klik op de colorway hieronder die het best bij jou past.

Forum Exhibit Low
Forum Exhibit Low
Forum Exhibit Low

Forum Exhibit Mid heeft dezelfde look and feel als de Low hierboven, maar heeft een hogere kraag. Dit model is alleen verkrijgbaar in een pastel blauwe colorway. Heb jij liever een hogere schoen? Dan is dit model wat voor jou.

Forum Exhibit Mid

De laatste uitvoering is het silhouet zoals we hem kennen, de Forum Low. Deze sneaker heeft een wit bovenwerk met accenten van één kleur. Dit model is passend voor iedereen die fan is van een ruige sneaker met een frisse uitstraling.

Forum Low
Forum Low
Forum Low

De nieuwe adidas Forum collectie is nu verkrijgbaar via de website van adidas. Wil jij vaker updates lezen over ontwikkelingen in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date