Upcoming

adidas Ultraboost – De technologie achter de schoen

19 februari 2021 11:00
adidas Ultraboost – De technologie achter de schoen

De adidas Ultraboost. Het is één van de meest populaire modellen van adidas. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom? Sommigen zouden zeggen dat het komt door de vele verschillende versies en colorways, maar ik denk dat er meer achter zit. Volgens mij is het de adidas Boost tussenzool! De Boost technologie geeft de hele schoen dat bepaalde iets. Welke technologie er precies achter de adidas Ultraboost zit lees je hieronder:

Wat is Boost?

De adidas Boost technologie werd voor het eerst gelanceerd in 2013. Sindsdien is het voortdurend verbeterd en ontwikkeld om de sporter of drager het beste en meest optimale draagcomfort te bieden. Het adidas innovatieteam heeft het samen met het chemiebedrijf BASF ontwikkeld. Hun doel was om een zachte, maar ook reactieve zool te ontwikkelen. Bij elke stap moet energie worden geabsorbeerd en tegelijkertijd worden vrijgemaakt. Het doel was om de perfecte demping voor een loopschoen te ontwikkelen. En dat is gelukt.

De thermoplastische polyurethaandeeltjes worden verwerkt tot een soort schuim. Dit is de vaak witte luchtkussenzool, die je onder andere kent van de Ultraboost. eTPU is de naam van dit Boost-materiaal. Ook hier weer een foto als geheugensteuntje:

Ultraboost

En hier is een korte video voor je. Het legt een beetje meer precies uit hoe de Boost-techniek tot stand komt. Veel plezier met het bekijken ervan!

De ontwikkeling van de Boost

Nu weet je precies wat er achter de populaire adidas Boost-zool zit. Maar zoals ik al zei, het is in een constante fase van verandering en optimalisatie. De Energy Boost kwam al in 2013 op de markt. Het was de eerste schoen met de Boost technologie. Een andere Boost-schoen die al lange tijd zeer populair is, is de Ultraboost. Deze vierde pas twee jaar later zijn debuut. Een volgende mijlpaal was toen 2019, het debuut van de Ultraboost 19 en de eerste release van de Pulseboost HD.

Als de Boost-ontwikkeling echt tot je doordringt en je wilt meer weten over de geschiedenis van de Ultraboost, neem dan de komende dagen een kijkje op ons Nieuwsblog. Want daar zal ik proberen je wat meer informatie te geven over de geschiedenis en de ontwikkeling van de schoen.

adidas Ultraboost

Achter de adidas ULTRABOOST technologie zit eigenlijk NASA in delen. Nu, als je je afvraagt hoe het allemaal in elkaar zit, let dan op. NASA gebruikt de ARAMIS-bewegingsanalyse om te controleren hoe hun space shuttles passen. En met behulp van deze analyse heeft het adidas Innovatieteam de exacte gegevens over de verlenging en de belasting van de voet tijdens het draaien kunnen verkrijgen. Zo ontstond de legendarische Boost-zool.

Nu wil ik je voorstellen aan een echt chique model. Witte bovenkant, witte boost, zwarte zool, effen en eenvoudig, maar toch gewoon geweldig! Over de Boost-zool heb je al veel geleerd, ik denk dat ik er niet verder op in hoef te gaan. Maar het witte Primeknit bovendeel is ook bijzonder. Het omringt de voet en zorgt voor de optimale grip! De buitenzool: Gemaakt van Continental™ rubber zorgt ervoor dat je bij elke stap perfect kunt rollen.

Het geheel wordt afgerond door de aparte cage met vetersluiting en de hielkap, die is ontworpen om de druk van de schoen op de achillespees te verlichten. Al met al de perfecte loopschoen. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet te gaan rennen met dit juweeltje! Het zal er ook goed uitzien aan je voeten in je vrije tijd.

Klik op de foto om direct naar de schoen te gaan.

BB6308

adidas Ultraboost X

Een speciaal Ultraboost model voor vrouwen! Hier heb ik een slip-on ontwerp uitgezocht. De elastische sluitingsbanden aan de bovenzijde zorgen voor een stevige en stabiele grip. Omdat het bovendeel niet verbonden is met de zool aan de middenvoet, past het perfect bij de voet van de vrouw en versterkt het de grip.

Visueel is het natuurlijk ook een blikvanger op zich. Dit model is samen met Stella McCartney ontworpen. Het wordt geleverd in een eenvoudige, sneeuwwitte bovenzijde en een zool met een zwart-witte luipaardmotief.

Klik op de foto om direct naar de schoen te gaan.

AC7548

adidas Ultraboost 19

In 2019 kwam de verandering. Het Ultraboost-model werd heroverwogen en de meest reactieve loopschoen tot deze datum werd gecreëerd. Maar wat gebeurde er en wat werd er veranderd? adidas had het motto “beter werkt altijd” en daarom werd er hard gewerkt aan het nog beter maken van de grote Ultraboost.

In tegenstelling tot zijn voorgangers bestaat de Ultraboost 19 uit slechts vier elementen, niet 17, waaronder de Boost tussenzool, die verder is geoptimaliseerd, de naadloze primeknit bovenzijde, evenals de Tuned Torsion Spring technologie en het 3D hielelement. En daar was het dan, de nieuwe Ultraboost 19.

Ook voor dit model heb ik een mooi exemplaar voor je uitgezocht. En nu wil ik eindelijk wat kleur in het spel brengen. We vinden weer een zwarte rubberen buitenzool en een witte Boost tussenzool. Maar de blikvanger van deze sneaker is de witte en oranje bovenkant. Een geweldige zomerschoen, die niet alleen geschikt is om mee te rennen!

Klik op de foto om direct naar de schoen te gaan.

EF1342

adidas Ultraboost 20

Nou? Nu is het 2020 en we kunnen zeggen, ja, er is weer iets veranderd in de adidas Ultraboost technologie. Er is speciale nadruk gelegd op het bovenwerk. Met de nieuwe Tailored Fibre Placement (TFP) technologie past hij zich nog beter aan de voet aan, is hij ultralicht en biedt hij nog steeds optimale ondersteuning. Bovendien is er een aangenaaide versteviging die zorgt voor voldoende stabiliteit in het midden van de voet.

De tussenzool wordt met 20% meer boost geleverd en is daardoor nog reactiever dan voorheen. Een echte high-tech loopschoen en ik ben opgewonden om te zien wat adidas zal ons de volgende keer aanbieden. Maar eerst zullen we een blik werpen op een van de vele colorways. Voor dit model heb ik gekozen voor een grijze bovenzijde met een witte Boost tussenzool en een zwarte buitenzool. Het hoogtepunt van deze schoen is duidelijk de oranje details, die niet alleen op het bovendeel, maar ook op de hiel en de Boost zitten.

Bovendien is het bovenmateriaal van de meeste Ultraboost 20 primeblue. Dit materiaal is deels gemaakt van oud plastic afval, dat met de samenwerking adidas x Parley werd ingezameld, gerecycled en omgezet in een mooie sportcollectie.

Klik op de foto om direct naar de schoen te gaan.

EG0719
adidas

Hier is een korte video van de Ultraboost 20:

Kijk op ons Nieuwsblog voor meer sneakers-nieuws en -recensies. We zouden ook blij zijn met een bezoek aan onze Sneaker Collectie. Er is een breed scala aan sneakers voor jong en oud, man en vrouw. Natuurlijk zijn er ook enkele Ultraboost modellen.

The Turnover