Skip to content
Sustainability

adidas Originals x NOAH SS21 collectie 🎯

14 juni 2021 21:00
adidas Originals x NOAH SS21 collectie 🎯

Er komt een nieuwe adidas Originals x NOAH collectie aan. De twee merken hadden vorige zomer ook al een andere collectie uitgebracht. De komende collectie is wat meer gericht op sportiviteit en zeevaart.

NOAH

Wellicht ken je het merk NOAH al, maar misschien ook niet. NOAH is een Amerikaans kledingmerk voor mannen dat is opgericht door Brendon Babenzien. Brendon wilde zijn visie op de skate, surf en muziek culturen mixen met een innovatieve aanpak op mannenkleding. Het merk staat tegen de slechte ontwikkelingen in de mode industrie en produceren hun producten in landen en fabrieken waar traditie, expertise en mensenrechten centraal staan. Ze doneren omzet naar goede doelen en praten over problemen die zij belangrijk vinden. Ze willen de mensen en organisaties waar zij om geven een stem geven.

NOAH haalt hun inspiratie voor kleding uit verschillende stoffen en designs, maar ook uit het actieve leven en verschillende levensstijlen. Ze doen alles op hun eigen manier. Ze zijn geïnteresseerd in de manieren van de mens en hoe zij deze rebelse eigenschappen meenemen in hun leven.

Het merk heeft al meerdere samenwerkingen achter de rug. Zo hebben ze met adidas samengewerkt voor nieuwe Gazelle colorways. Ze hebben met Vans vaker samengewerkt voor een nieuwe take op hun sneakers en met niemand minder dan Union Los Angeles voor een kledingcollectie. Nu is het weer tijd voor een adidas Originals x NOAH samenwerking.

adidas x NOAH Rod Laver

In de nieuwe collectie van de twee merken zit een adidas Rod Laver sneaker met contrasterende accenten. De zool van de rechter sneaker is een groene kleur die correspondeert met de heel tab op de linker sneaker. De zool van de linker sneaker is een navy kleur die weer correspondeert met de heel tab op de rechter sneaker. De basis is van canvas met een rand bij de toe box van suède. Op de tong zit zowel de branding van adidas als van NOAH in de bekende blauwe kleur van adidas. De rest van de schoen is wit.

Adidas Noah Rod Laver

adidas x NOAH Probound

Naast de Rod Laver brengen adidas en NOAH een Probound uit. Deze sneaker heeft een bovenwerk van canvas en suède. Op de zijkant van de schoen zitten de bekende 3 strepen van adidas in de signature kleur van het Duitse merk. Op één van de strepen staat ‘NOAH’ geschreven in het goud. De kraag van de sneaker bestaat uit twee leren delen in twee verschillende kleuren, navy en rood. Door het materialen gebruik van de sneakers zie je dat ze in dezelfde collectie horen.

Adidas Noah Probound

adidas x NOAH kledingcollectie

Uiteraard zit er in de collectie ook een aantal kledingstukken. De twee merken brengen samen een tracksuit uit met een bloemenmotief er op. Dit motief zie je terug komen in de truien en shirts die ook in deze collectie zitten. Bij de samenwerking hoort ook een workwear-inspired pak in het wit met de 3 strepen op de zijkant van de jas en broek. Er horen ook verschillende accessoires bij zoals een cap en sokken.

Adidas x Noah kledingcollectie
Adidas x Noah kledingcollectie
Noah kledingcollectie
Noah kledingcollectie
All images by adidas

De adidas x NOAH SS21 collectie komt op donderdag 17 juni uit op de website van NOAH, de website van adidas, de CONFIRMED app en verschillende retailers in de US. De Nederlandse release datum is nog niet bekend. Wil jij naast deze release geen enkele release meer missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app! Zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste sneaker nieuwtjes en release data.