Skip to content
Brand

adidas en Kris Andrew komen met nieuwe ‘Pride Pack’ collectie

30 mei 2022 19:04
adidas en Kris Andrew komen met nieuwe ‘Pride Pack’ collectie

Verschillende merken komen met nieuwe collecties voor de Pride Month 2022. Zo ook adidas, die onlangs een nieuwe ‘Pride Pack’ collectie heeft uitgebracht. Samen met Kirs Andrew heeft het merk een Pride-collectie gecreëerd die geïnspireerd is op de activisten van de Stonewall-opstand in 1969. Waardoor alle items de LGBTQIA+-gemeenschap eren. De collectie is te koop op de website van adidas en bevat kledingstukken, accessoires, en sneakers.

Pride Pack

Pride Pack 2022

Kris Andrew Small is een artiest die geboren is in Sydney, Australië. Hij staat bekend om het creëren van kunstwerken met vrolijke explosies van kleur en patroon. Hij gebruikt maatschappelijke vraagstukken om een betekenis te geven aan zijn kunst. Zoals bijvoorbeeld het vergroten van het bewustzijn en de acceptatie van LGBTQIA+.

Dit is ook terug te zien in het nieuwe Pride Pack. Het doel van deze collectie is om de vele stemmen van de LGBTQIA+-gemeenschap naar voren te brengen en te eren. Het werk van Kris Andrew Small is geïnspireerd door de pop-art en grafische vormgeving van de jaren ’70 en ’80. In zijn vaak abstracte patronen en illustraties zitten verborgen boodschappen van acceptatie en eigenliefde. Hij geeft een stem aan degenen die die van hen niet kunnen gebruiken.

Kris andrew small Pride Pack

Niet alleen maakt Kris Andrew een deel uit van de collectie, ook Athlete Ally is een partner. Athlete Ally is een non-profitorganisatie die zich richt op het beëindigen van homofobie en transfobie. Ook Stonewall UK is een partner, die de afgelopen 30 jaar, de levens van mensen in de LGBTQIA+-gemeenschap positief heeft veranderd.

Kris Andrew zegt over de collectie: “From a concept point of view I really wanted this collection to celebrate all the amazing sides of being queer and celebrating how far we as a community have come, but also reminding people that there are still so many people in the community that are vulnerable and repressed.”

Sneakers Pride Pack 2022

SUPERSTAR

Op deze Superstar zitten opvallende neon graphics. Daarnaast komt het gehele bovenwerk in verschillende kleuren, op de neus en veter na. Rond de schoen lopen de woorden ‘BE TOGETHER’ wat verwijst naar de kracht van saamhorigheid.

CAMPUS 80S

Op het zwarte bovenwerk van de Campus 80S staan allemaal kleurrijke symbolen die te maken hebben met de LHBTIQIA+- gemeenschap. Daarnaast komt het Trefoil logo in regenboog kleuren. Doordat het bovenwerk zwart is vallen de Love Unites symbolen erg op. Waardoor je met elke stap de gemeenschap eert.

RETROPY E5

De Retropy E5 zit vol met details. Zo zitten er regenboog tinten op de rubberen buitenzool en het Trefoil logo op de tong. Daarnaast staat er op de basis van textiel een reeks aantal patronen die verwijzen naar liefde, geslachten en nog veel meer symbolen. De middenzool bevast BOOST-technologie wat zorgt voor comfort.

ULTRABOOST 5.0 DNA

Deze Ultraboost hardloopschoen is gemaakt om optimale comfort te bieden. Dit komt door de BOOST, het PRIMEKNIT-bovenwerk en het Torsion System tussen de hiel en voorvoet. Het meest opvallende aan deze schoen is de buitenzool, die gemaakt is van allemaal verschillende kleuren wat de LHBTIQIA+- gemeenschap eert. Net als de voering en de kleine details in het bovenwerk.

NIZZA

Op de Three Stripes en op de tong zijn de Pride kleuren te zien, verder is het bovenwerk volledig zwart. Zo neem je de Pride elke dag met je mee. Daarnaast vallen de prints op de zool ook erg op. Waardoor je bij elke stap die je zet een eerbetoon geeft aan liefde, eenheid en de LHBTIQIA+.

Dit waren de sneakers uit de nieuwe collectie, wil je de gehele collectie bekijken? Via de button hieronder zal je worden doorverwezen naar de website. Wil je meer blogs als deze lezen? Bekijk dan vooral onze nieuwspagina!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date