Skip to content
Upcoming

adidas ‘Choose to Give Back’ helpt bij verkopen kleding en schoenen

10 oktober 2021 18:00
adidas ‘Choose to Give Back’ helpt bij verkopen kleding en schoenen

De nieuwe adidas campagne ‘Choose to Give Back’ helpt bij het verkopen van tweedehands sneakers en kleding. De missie van dit project is om footwear en apparel een langer leven te geven.

Choose to Give Back campagne

Het nieuwe project van adidas wilt het verkopen van tweedehands schoenen en kleding gemakkelijker maken. Het merk is een samenwerking aan gegaan met thredUP. Dit is een online winkel dat vintage kleding, sneakers en design items verkoopt.

adidas Choose to Give Back

Daarnaast maakt thredUP gebruik van hun ‘Resale-as-a-Service’ (RaaS). Hierbij helpt het platform verkopers met het verkopen van hun items. Daarnaast kun je als verkoper credits krijgen wanneer je iets verkocht hebt. Met deze credits kun je vervolgens weer nieuwe (vintage) items kopen.

In 2021 is het tweedehandsbedrijf zijn samenwerking met adidas begonnen. “Adidas has a reputation for driving innovative, sustainable solutions globally”, vertelt Pooja Sethi, senior vice-president van thredUP. “ThredUP is thrilled to support their latest initiative to encourage more circular habits among consumers”, aldus Sethi.

Fast fashion vertragen

Met de ‘Choose to Give Back’ campagne van adidas, krijgt gedragen kleding een tweede leven. Het verkopen van tweedehands kleding is niet altijd even makkelijk en hier wilt adidas een handje bij helpen. Het programma nodigt consumenten uit om tweedehands items van elk merk naar adidas op te sturen.

De kledingindustrie is een van de grootste vervuilers. Fast fashion leidt tot een overconsumptie van kleding en veel items worden maar voor een korte duur gedragen. Grote kledingbedrijven willen zo snel mogelijk een nieuwe collectie in de etalage hebben.

Volle winkelstraten
Volle winkelstraat in Amsterdam l Beeld van ANP

Het probleem hiermee, is dat wanneer deze items uit de mode zijn, ze snel worden weggegooid. Ook zijn kledingitems van goedkopere merken vaak van slechte kwaliteit waardoor de items al snel vervangen moeten worden.

Jaarlijks worden er miljoenen kledingstukken weggegooid en hier moet verandering in komen. De grootste uitdaging voor komende jaren is het proces van fast fashion te vertragen. Het dragen van tweedehands kleding speelt hierin een grote factor.

Campagne adidas Parley

Sinds 2015 werkt adidas ook met Parley. Dit is een organisatie dat de plastic soep wilt reduceren en werkt samen met merken en artiesten wereldwijd. De milieuorganisatie probeert met verschillende projecten bewustwording creeëren rondom het milieuprobleem en werkt al zes jaar samen met adidas.

In deze samenwerking maakt adidas duurzame kleding en sneakers uit gerecycled plastic. Hierbij maakt Parley garen gemaakt van plastic onderdelen uit de zee. Deze worden vervolgens gebruikt in het maken van sneakers.

Zo bracht adidas in 2015 het eerste prototype van de ‘Ultra Boost‘ uit. De upper van dit paartje bestond uit gerecyclede visnetten.

Verkopen met Choose to Give Back

Om je kleren te kunnen insturen, moeten fans de adidas Creators Club app downloaden. In de app wordt dan een ‘Clean Out Kit’ prepaid verzendlabel voor je gemaakt. Hierna kunnen de kleding items en sneakers worden opgestuurd. Wanneer deze in goede staat zijn, worden deze naar thredUP verstuurd en zijn ze klaar voor hergebruik. Ook krijgt de verkoper credits in de Creator Club app.

adidas Choose to Give Back

Het ‘Choose to Give Back’ programma werd op 7 oktober 2021 in de Creators Club app gelanceerd. In 2022 wilt adidas het concept online uitbreiden en ook naar de winkels brengen.

Wil je meer van dit soort berichten lezen? Check dan een paar van onze blogs en download onze Sneakerjagers app. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van de laatste sneaker nieuwtjes.