Skip to content
Upcoming

De Sean Wotherspoon X adidas ZX8000 komt eraan

4 september 2020 17:15
De Sean Wotherspoon X adidas ZX8000 komt eraan

Sean Wotherspoon heeft in samenwerking met adidas de ZX8000 omgetovert tot ‘Super Earth’. De sneaker is 100% plantaardig en er zijn vele panelen gecreëerd van gerecycled materiaal.

Het SUPER EARTH-initiatief

Met deze samenwerking proberen Sean en adidas Originals een einde te maken aan plastic afval. Met het voorstel van de nieuwe sneaker is elk onderdeel hiervan opnieuw bekeken. Van bovenwerk tot de buitenzool, alles is onder de loep gelegd. Het eindresultaat is een veganistische sneaker die vrij is van dierlijke materialen. Hierdoor is dit een van de weinige veganistische sneakers van adidas. Het SUPER EARTH-initiatief streeft ernaar om materiaalverspilling tijdens het fabriceren van de schoenen te verminderen. Het doel is om het afval te verminderen met behulp van patroonefficiëntie en het gebruik van gerecyclede producten.

Sean Wotherspoon X adidas ZX8000

Sean is zelf veganist en daarom is het belang van plantaardige materialen nog groter. De ZX8000 heeft een kleurrijke look gekregen. Het bovenwerk van de sneakers is namelijk gemaakt van veganistisch, gerecycled canvas. Hoe de sneaker er precies uit gaat zien weten we dus nog niet. Wel verwachten wij aan de hand van de Superstar release, de papierenveters, een kurk inlegzool en een sok-voering die gecreëerd is uit natuurlijk- en afvalrubber terug te zien. Met ook de initialen van Sean Wotherspoon op de hiel. Het kenmerkende Three Stripes branding hopen we ook weer terug te vinden op het bovenwerk. Daarnaast mag de rubberen voorvoet bij dit paar duurzame sneakers niet ontbreken. Wij wachten met smacht op nieuws over de release van deze geweldige sneakers.

De verwachte release zal plaatsvinden in februari 2021 en de sneaker zal rond de $140 dollar kosten. Wil je er als eerste bij zijn wanneer de Sean Wotherspoon Super Earth adidas ZX8000 uitkomen? Houd dan onze releasekalender heel goed in de gaten!


Sean Wotherspoon adidas ZX 8000

Image by pyleaks