Skip to content
Upcoming

Deze Air Jordan Retro’s kun je in de zomer van 2021 verwachten

5 april 2021 10:00
Deze Air Jordan Retro’s kun je in de zomer van 2021 verwachten

De zomertijd is aangebroken en dat brengt vaak goed nieuws met zich mee. Zo heeft Jordan Brand het nieuws naar buiten gebracht dat er een aardige release line-up op ons aan het opwachten is met een aantal Air Jordan retro’s. Denk aan de Air Jordan 1 High OG, Air Jordan 4 Retro of de Air Jordan XI Low. Daarnaast kun je nog veel meer sneakers verwachten de komende maanden.

Begin jaren ’80 waren basketbal schoenen gewoon schoenen in neutrale kleuren. Halverwege de jaren ’80 kwam plotseling de Air Jordan 1 High en de rest is eigenlijk geschiedenis. De iconische sneaker beschikte over een kleurpallet dat nog nooit op een basketbal court was gezien. NBA verbood Michael Jordan ook om de schoenen te dragen en gaven hem zelfs boetes. Natuurlijk luisterde Jordan niet en zo ontstond de iconische Air Jordan lijn.

Sindsdien werd elk jaar een nieuwe Air Jordan sneaker uitgebracht en momenteel zijn er 35 verschillende Air Jordan silhouetten. In al die jaren zijn er ook ontelbaar veel colorways verschenen op al die modellen. Voor de aankomende zomerperiode zal Jordan Brand dan ook 12 Retro colorways releasen op verschillende Air Jordan silhouetten. Hieronder zetten wij alle sneakers in release volgorde op een rijtje voor jou.

Air Jordan 12 Retro Low ‘Easter’ | DB0733-190

Deze ‘Easter’ colorway op het lage Air Jordan 12 silhouet zal volgende week zaterdag, 10 april 2021, releasen. De minimalistische colorway beschikt voornamelijk over witte kleuren, terwijl details zoals de eyestays een UV kleur gekregen hebben. Onder het eentonige bovenwerk loopt een ijsblauwe zool. Daarnaast wordt de sneaker ook nog eens geleverd in een feestelijke verpakking.

Air Jordan 12 Retro Low 'Lagoon Pulse'

DB0733-190 · Prijs vanaf €133,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 3 WMNS Retro ‘Rust Pink’ | CK9246-600

Deze ‘Rust Pink’ colorway op de Air Jordan 3 zal een exclusieve WMNS release zijn. Een roze kleur is verwerkt op een bovenwerk dat is samengesteld van nubuckleer. Een vleugje van de kleur ‘Bright Crimson’ bedekt de eyestays en de hiel. Daarnaast worden de tong en kraag bedolven in een ‘Sail’ kleur. De mudguards worden bedekt door de kenmerkende nep-olifantenprint. Terwijl de midsole is verwerkt in een witte kleur is de outsole doorzichtig en dit maakt de sneaker helemaal af. Donderdag 15 april 2021 ziet deze WMNS release officieel het daglicht.

Air Jordan 3 WMNS Retro 'Rust Pink'

CK9246-600 · Prijs vanaf €202,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Hyper Royal’ | 555088-402

Een release waar velen al lang op wachten is de Air Jordan 1 Retro High OG ‘Hyper Royal’. De gehypte colorway doet de meeste denken aan de ‘Turbo Green’ door de manier waarop de colorway is verwerkt. Een witte lederen basis wordt overlapt door suède overlays die een blauwe kleur hebben gekregen. Daarnaast wordt de colorway helemaal afgemaakt door grijze ‘Light Smoke Grey’ details op de Swooshes en sockliner. Onder het bovenwerk loopt een witte midsole en een grijze outsole. Zaterdag 17 april zal de sneaker gereleased worden.

Air Jordan 1 High 'Hyper Royal'

555088-402 · Prijs vanaf €216,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Shadow 2.0’ | 555088-035

Opnieuw een Air Jordan 1 High, maar dit keer in wat donkerdere kleuren, namelijk in een ‘Shadow 2.0’ pallet. Een basis van leer wordt volledig bedekt door een zwarte kleur. Deze zwarte kleur wordt opengebroken door de grijze nubuck overlays. Dit alles is bevestigt op een contrasterende witte midsole en een zwarte rubberen outsole. Op zaterdag 15 mei zal de sneaker verkrijgbaar zijn.

Air Jordan 1 High 'Shadow 2.0'

555088-035 · Prijs vanaf €161,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan release

Air Jordan 4 Retro ‘Tech Grey’ | CT8527-100

Met deze ‘Tech Grey’ brengt Jordan Brand een moderne vibe naar een klassiek silhouet. Het model beschikt over een vrij simpel wit bovenwerk dat is gecreëerd van leer. Hierop zijn enkele OG-cement afwerkingen te vinden, zoals de eyestays of midsole. Ook de kenmerkende Jumpman branding is terug te vinden op zowel de tong als heeltab. De outsole heeft een grijze kleur gekregen om te matchen met de OG-cement afwerkingen. Zaterdag 29 mei 2021 zal de sneaker het daglicht te zien krijgen.

Air Jordan 4 Retro 'Oreo 2.0'

CT8527-100 · Prijs vanaf €354,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High OG WMNS ‘Court Purple’ | CD0461-151

Een colorway die we de afgelopen maanden al meerdere malen hebben zien terugkeren op verschillende silhouetten, ‘Court Purple’. Opnieuw komt de colorway terug en dit keer op de Air Jordan 1 High. Het bovenwerk van de sneaker bestaat voornamelijk uit een wittte kleur dat wordt bijgewoond door paarse details. Kijk bijvoorbeeld naar de Swooshes of het Air Wings logo. Ook de outsole heeft een paarse make-over gekregen. Zet donderdag 3 juni maar in je agenda, want dan zal jij de kans krijgen om deze colorway te bemachtigen.

Air Jordan 1 High WMNS 'Court Purple'

CD0461-151 · Prijs vanaf €83,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan release

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Light Fusion Red’ | 555088-603

Een nieuwe versie van de Air Jordan 1 High verschijnt aankomende zomer in een fris kleurpallet. Zo bedekken ‘Light Fusion Red’ overlays de witte basis. Verder is de kleur ‘Laser Orange’ te vinden op de Swooshes, kraag en het tonglogo. Onder het bovenwerk loopt een witte midsole en een contrasterende zwarte outsole. Een officiële releasedatum is nog niet bekend voor deze colorway, maar wij verwachten dat die in juni 2021 uitkomt. Houd daarom goed onze Releasekalender in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste nieuws.

Air Jordan 1 High 'Light Fusion Red'

555088-603 · Prijs vanaf €75,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 7 Retro ‘Flint’ | CU9307-100

Een silhouet dat we nog niet in dit overzicht voorbij hebben zien komen is de Air Jordan 7. Ditmaal is de sneaker verwerkt in zijn OG ‘Flint’ colorway. OG nubuck quarter panels, overlays van wit leer, een tong met meerdere prints en een matte-finished outsole zorgen ervoor dat dit een echte klassieker is. Ook is het helaas nog niet bekend wanneer deze sneaker precies uitkomt.

Air Jordan 7 Retro 'Flint'

CU9307-100 · Prijs vanaf €92,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan release

Air Jordan 6 Retro ‘Electric Green’ | CT8529-003

Naast de Air Jordan 7 verschijnt ook de Air Jordan 6 weer en ditmaal in de ‘Electric Green’ colorway. Over het algemeen beschikt de sneaker over een donkere zwarte basis dat wordt geaccentueerd door ‘Electric Green’ details. Ook beschikt de sneaker over een toffe glow-in-the-dark outsole. Dit maakt het silhouet helemaal af.


Air Jordan 11 Low Retro WMNS ‘Bright Citrus’ | AH7860-139

Eindelijk is de Air Jordan 11 Low Retro WMNS terug in een ‘Bright Citrus’ colorway. En dit is de eerste keer dat de colorway verkrijgbaar zal zijn in volwassen maten. Het exclusieve model werd namelijk voor het laatst gereleased in GS maatvoering terug in 2015. Een wit lederen bovenwerk wordt bijgewoond door oranje details en een OG midsole gecreëerd van lakleer. Hieronder loopt ook eef felle oranje outsole die het design volledig afmaakt.

Air Jordan release

Air Jordan 11 Low Retro ‘Legend Blue’ | AV2187-117

Dit is de eerste keer dat de legendarische ‘Legend Blue’ colorway wordt uitgebracht op het lage Air Jordan 11 silhouet. Het model beschikt over OG-detaillering, zoals de doorzichtige rubberen outsole. Daarnaast is de insole gemarkeerd met het nummer ’25’. Dit is een knipoog naar de 25ste verjaardag van de originele Air Jordan 11 ‘Legend Blue’. Deze maakte in ’96 zijn debuut tijdens de All-Star Game. Op 24 april 2021 ziet de sneaker een officiële release.


Air Jordan 13 Retro ‘Red Flint’ | DJ5982-600

Deze frisse versie van de Air Jordan 13 beschikt over een reflecterend bovenwerk dat is samengesteld van textiel. Dit reflecterende bovenwerk is rood gekleurd bovenop de kenmerkende zool. Met een vertrouwd holografisch oog op de hiel en een midsole die wordt omwikkeld door de kleur ‘Flint Grey’ word het design helemaal afgemaakt. Volgens geruchten kunnen we deze Air Jordan 13 release op 1 mei 2021 verwachten. Zoals we al zeiden, vergeet niet onze Releasekalender dagelijks te checken.

Air Jordan release