Skip to content
Watch

Sneakerjagers Radio 90’s Week Special – DJ Turne

19 februari 2021 19:09
Sneakerjagers Radio 90’s Week Special – DJ Turne

Wij van Sneakerjagers weten dat je samen grote dingen kan bereiken. DJ Turne, een goede vriend van Brand Directeur Tommy Triggah, brengt ditmaal onder SJ Radio, een nieuwe set uit geheel in het thema van de Sneakerjagers 90’s Week. Als extraatje hebben we ook nog eens iconische 90’s artiesten, die een grote invloed op de sneakerscene hebben gehad, voor je op een rijtje gezet.

90’s Week Special met DJ Turne

Verwacht artiesten als Biggie Smalls, Nas, Mos Def, Outkast, De La Soul en Slumm Village. Legendes die niet onbekend zijn voor Turne, aangezien hij één van de meest populairste openingsact is voor internationale artiesten in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Red & Method, Talib Kweli, Obie Trice, Ghostface of DJ Kool Herc.

Naast dat Turne bekend is in de clubscene van Nederland, door onder andere gespeeld te hebben in de Paradiso, EKKO, Hells Kitchen en Lowlands, kan je Turne nu ook elke vrijdagavond van 21:00 tot 00:00 luisteren in het programma ‘The Sublime WeekendMix’. Een show waarin hij de beste hiphop, soul, R&B en funkmuziek aan elkaar mixt.

But first things first, de 90’s set van DJ Turne op SJ Radio.

90’s Week: Iconic Songs featuring Famous Sneakers

Speciaal voor 90’s Week hebben we iconische 90’s artiesten, die een grote invloed op de sneakerscene hebben gehad, voor je op een rijtje gezet.

The Notorious B.I.G.

90's Week
Image via Instagram @sneakerhistory

Biggie Smalls is één van de meest bekendste en invloedrijkste rappers uit Amerika geweest. Zijn hip hop stijl heeft veel invloed gehad en geeft het echte 90’s gevoel weer. Hij droeg vaak Timberlands, maar ook verschillende sneakers. Op deze foto is Biggie op het Hoodshock Festival in Harlem en draagt hij de Nike Air Max Tailwind 96. Luister hieronder naar één van zijn grootste hits: Juicy.

Aaliyah

Aaliyah 90's
Image by John Ricard
90's Week
Image by Kickz

Aaliyah, oftewel: the Princess of R&B was een stijlicoon in de jaren ’90. Haar looks hebben grote invloed gehad op de stijl van toen en zeker ook nog nu in het heden. Denk maar aan haar iconische velvet tracksuits, naveltopjes en zeker ook sneakers. In haar videoclip Hot Like Fire, draagt ze de Clark’s Wallabee in rood en zwart.

Kurt Cobain

Kurt Cobain 90's
Image via Instagram @smellsliketeenscigarettes

Nog voor de tijd dat Converse Chuck Taylor All Stars populair waren, droeg Nirvana zanger Kurt Cobain de schoen regelmatig. Zijn stijl was altijd laid back en eenvoudig. Maar zijn songs waren dat zeker niet, nog steeds worden zijn nummers vaak gedraaid.

Queen Latifah

90's Week Queen Latifah
Image via Instagram @sneakerhistory

Queen Latifah stond in de 90s bekend om haar oversized kleding, zoals het bomberjack die je op haar cover ziet. Voor haar singlecover Had It Up 2 Here, droeg ze de Nike Air Huarache die net was uitgekomen.

Tupac Shakur

90's Tupac Shakur
Image via Instagram @tupacking1
Fila 90's
Image via Instagram @phatboisnackz

Last but certainly not least, Tupac Shakur. Tupac kon zeker niet ontbreken in deze lijst, zijn stijl en muziek waren uniek en een grote inspiratiebron. Met zijn goede lines in zijn muziek en zijn eigenzinnige kledingstijl was Tupac one of a kind. Met zijn opvallende tattoos, neuspiercing en stijlvolle sneakers droeg hij waar hij zin in had. Hij had vaak exclusieve Nike’s aan maar in de Keep Ya Head Up videoclip koos hij voor de klassieke Fila fx 100.

Met de Sneakerjagers Radio Recording – 90’s Week Special hopen wij een stukje nostalgie bij je terug te brengen. Wat zijn jouw favoriete 90’s tunes? Misschien komen ze wel terug in de DJ Set van DJ Turne. Kijk op onze blog om niks van 90’s Week te missen!