Skip to content
Upcoming

Schrijf je nu in voor een mogelijke EARLY ACCESS op de Denham x Nike collectie

7 juli 2020 13:38
Schrijf je nu in voor een mogelijke EARLY ACCESS op de Denham x Nike collectie

De geruchten en foto’s gaan al een tijdje rond van de Denham x Nike Air Max collectie. De collectie bevat de Air Max 1, Air Max 90, en Air Max 95. Over een eventuele Denham x Nike Blazer ’77 Mid release is tot op heden niks bevestigd. Van de andere 3 paartjes zijn nu de official images naar buiten gekomen en kan jij je al inschrijven om een van deze drie paartjes te scoren!

Denham

Denham is in 2008 opgericht in Amsterdam door Britse modeontwerper Jason Denham. Jason is geobsedeerd in het maken van premium denim. Hij combineert zijn ervaring in wasrecepten, perfecte pasvorm en eigentijdse pasvormen met stoffen van ’s werelds beste fabrieken in Italië en Japan. Denham streeft ernaar om zijn klanten premium producten, artistiek merkinhoud en boeiende emotionele verhalen te bieden bij elk contact met een klant. Denham is geobsedeerd door elk detail van het ontwerpproces, uit deze obsessie komt de bekende slogan “The Truth is in the Details”. Het iconische schaar logo van Denham is geïnspireerd op de eerste kleermakersschaar van Jason Denham. Deze kleermakersschaar is wereldwijd erken als een symbool van kwaliteit. Denham is door de jaren uitgebreid met een compleet assortiment voor mannen en vrouwen, inclusief bovenkleding, tops, broeken en accessoires.

Denham x Nike Air Max 1

De Nike Air Max 1 is gemaakt van premium suede, leer en natuurlijk denim. Een groot en deels van het bovenwerk heeft en indigo kleur gekregen. Op de midfoot en toebox zijn verschillende patronen gemaakt in het wit. Een witte Swoosh wordt gecombineerd met witte veters. Een mooi details op de tong, is de leren patch met het Nike logo erin, dit lijkt op de patch die altijd achter op een jeans zit. De insole is een van de meest gedetailleerde stukken van de sneaker. De insole is helemaal rood met daarop verschillende scharen en een Swoosh in het goud. De sneaker wordt afgemaakt door een witte midsole en gum rubberen outsole.

Denham x Nike Air Max 95

De DENHAM x Nike Air Max 95 is een rework van de OG ‘Volt’ colorway. Het bovenwerk is gemaakt mesh met denim overlays. het denim op de Air Max 95 heeft niet de indigo kleur gekregen maar verschillende kleuren grijs en zwart. Opvallende volt kleuren worden gebruikt op de eyelets, Swoosh en logo op de tong. Ook hier is de insole weer mooi versierd in het zwart met witte scharen en Nike logo. Het bovenwerk van de sneaker zit op een zwarte midsole en volt Air Units.

Denham x Nike Air Max 90

Als laatste is de Nike Air Max 90 aan de beurt. Dit paartje heeft veel gemeen met de Nike Air Max 90 ‘Infrared’. De sneaker is geheel gemaakt van denim. De base van de sneaker heeft een Ecru kleur gekregen met daarover heen verschillende kleuren blauwe denim. De rode ‘Infrared’ kleur is terug te vinden bij de veters, logo op de midfoot en het gebied rondom de Air Unit. De patch op de hiel heeft bijna exact dezelfde kleur gekregen als de base van de sneaker. De Air Max 90 wordt afgemaakt door een witte midsole en zwart met rode outsole.

De releasedatum van de Denham x Nike collectie is nog niet bekend, maar wordt in de aankomende maanden verwacht bij onder andere Nike.com. Wat jij wel al kan doen is je HIER inschrijven om kans te maken om een van de drie paartje te scoren. De release komt beetje voor beetje dichterbij. Check hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Denham x Nike Air Max 1 'Blue Void'

CW7603-400 · Prijs vanaf €176,-

Naar alle aanbieders
 DENHAM x Nike
 DENHAM x Nike
 DENHAM x Nike
 DENHAM x Nike
 DENHAM x Nike

Nike Air Max 95 OG 'Neon'

CT1689-001 · Prijs vanaf €224,-

Naar alle aanbieders
 DENHAM x Nike
 DENHAM x Nike
 DENHAM x Nike

Images by Nike