Skip to content
Upcoming

Krijgt de Nike Air Max 1 ‘Lemonade’ dan toch een re-issue?

7 april 2020 13:01
Krijgt de Nike Air Max 1 ‘Lemonade’ dan toch een re-issue?

De geruchten dat de Nike Air Max 1 Powerwall ‘Lemonade’ opnieuw wordt uitgegeven gaat al zo’n twee jaar rond. De klassieke colorway die voor het eerst uitkwam in 2006 is sinds die tijd nooit meer uitgekomen. De powerwall pack was toen der tijd zo exclusief dat er zelfs maar 144 paartjes van deze Nike Air Max 1 Powerwall ‘Lemonade’ überhaupt bestaan. De sneaker leaker PY-Rates komt echter met het nieuws dat de Nike Air Max 1 Powerwall ‘Lemonade’ deze zomer alsnog uit zullen gaan komen, samen met nog wat variërende colorways.

De Nike Air Max 1 ‘Lemonade’ was in 2006 onderdeel van de gigantische Nike Powerwall Pack. De serie was een eerbetoon aan de Air Max Line, wat enorm groot gevierd werd. Er werden 8 verschillende Air Max samengevoegd in een pack, waaronder de Air Max 97, Air Max 90, Air Max 180 en de Air Max 1. Elk model kreeg 7 verschillende colorways/packs, waarvan de ‘Lemonade’ colorway er eentje was. 

Nike Powerwall Poster | 2006

Door de jaren heen is de Nike Air Max 1 Powerwall ‘Lemonade’ uitgegroeid tot een icoon in de Powerwall serie. Samen met de BRS (Blue Ribbon Sports) en de andere Air Max 1 colorways behoren deze voor veel verzamelaars als ‘Holy Grails’.

Nike Air Max 1 Powerwall ‘Lemonade’ | Closer look

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van leer, 3M en mesh. Op het bovenwerk, achter de swoosh en als heelpannel is gebruik gemaakt van een 3M ‘Air’ logo wat als patroon is toegevoegd. De rest van het bovenwerk heeft een citroengele/limonade kleur. Als finishing touch is er voor de, branding, veters en de eyelets gebruik gemaakt voor een groene kleur, zodat er toch nog een mooi contrast ontstaat.

Volgens Py_rates zal het model uitkomen in de zomer van 2020, samen met nog andere colorways. Houdt in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws en eventuele updates over deze release. 

Lemonade
*Foto hierboven is het originele model uit 2006
Lemonade
*Foto hierboven is het originele model uit 2006
Image by: @PY_Rates