Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 3 ‘UNC’ dropt tijdens March Madness

18 juli 2019 15:31
De Air Jordan 3 ‘UNC’ dropt tijdens March Madness

Jordan Brand zal volgend jaar maart een aangepaste versie releasen van de Air Jordan 3 ‘UNC’. De Players Exclusive sneakers van Jordan worden gezien als de meest exclusieve en gewilde sneakers van het basketbal merk. Nu zorgt Jordan Brand ervoor dat ook het grote publiek mee kan genieten van deze geweldige colorway.

Players Exclusive

Players Exclusive Jordan sneakers worden vaak gegeven aan de atleten van de beste universiteiten van Amerika. Denk bijvoorbeeld aan de University of Oregon, Michigan State en natuurlijk de University of North Carolina. Deze sneakers worden alleen gegeven aan de atleten en zullen nooit uitkomen voor het grote publiek. Toch zal Jordan Brand in maart, tijdens het grootste basketbal toernooi voor universiteiten, een aangepaste versie van de Air Jordan 3 Players Exclusive voor de University of North Carolina uitbrengen.

University of North Carolina

Op het gebied van basketbal is de University of North Carolina, ookwel UNC, een van de beste scholen. Dat is niet raar als je nagaat dat basketballers als Michael Jordan, Vince Carter en James Worthy speelde voor deze universiteit. Tegenwoordig is Jordan de hoofdsponsor van de school en krijgen de atleten regelmatig sneakers van Jordan Brand. Dus ook de Air Jordan 3 ‘UNC’

Air Jordan 3 ‘UNC’

De Air Jordan 3 heeft een klassiek wit bovenwerk. Daarnaast heeft de Jordan natuurlijk de kenmerkende grijze ‘elephant print’ mudguard. De midsole is wit gekleurd met een blauwe hak. Dit blauw zien we weer terug onder de tong en bij de veter ogen. De outsole is grijs gekleurd.

Ondanks dat er nog geen gelekte foto’s verschenen zijn van de ‘UNC’ colorway verwacht men dat de Air Jordan 3 niet zal beschikken over het logo van de school op de tong. Deze zal waarschijnlijk verplaatst worden door een blauw Jumpman logo. De foto’s zijn dan ook van de Players Exclusive en niet van de release van volgend jaar.

De Air Jordan 3 zal releasen op 7 maart tijdens March Madness. Hij zal uitkomen bij verschillende retailers en Nike voor €190,-.

Air Jordan 3 'UNC'
Air Jordan 3 'UNC'
Air Jordan 3 'UNC'
Air Jordan 3 'UNC'
Images by zsneakerheadz & @englishsole