Skip to content
Upcoming

UPDATE: Terug naar de tekentafel met Nike Air Max 1 ‘Sketch’

26 juni 2019 11:09
UPDATE: Terug naar de tekentafel met Nike Air Max 1 ‘Sketch’

In 1986 kwam de eerste versie van de Nike Air Max 1 naar buiten. In 1987 kwam de Air Max 1 op de markt zoals we hem ook vandaag de dag kennen. Dat een schoen uit 1987 vandaag de dag nog zo modern en in style is, dat is toch wel uniek. De Nike Air Max 1 ‘Sketch’ is dan een knipoog naar de eerste tekeningen van de sneaker.

De Nike Air Max 1

Het design van de Air Max 1 was en is nog altijd uniek, met de sneaker was dan ook de zichtbare Air Unit geboren. De inspiratie kwam van het ‘Centre Pompidou’, een gebouw waarbij alle leidingen en dergelijke aan de buitenkant zichtbaar zijn. De eerste versie van de Nike Air Max 1 die in 1986 heeft een aantal andere details als het latere ‘model’. Deze verschillen zaten voornamelijk op de zool. De Air Unit was een stuk groter en de zool was een stuk ‘vlakker’ aan de zijkanten. De rest van de geschiedenis spreekt eigenlijk voorzich zelf. Er zijn talloze collabs, colorways, uitvoeringen en hybrids van de sneaker gemaakt. De aankomende periode zullen we, waarschijnlijk, wel een minder aantal releases gaan zien van de Air Max 1, maar voorlopig lijkt er geen eind te komen aan dit succesmodel!

Nike Air Max 1 ‘SKETCH TO SHELF’

De sneaker een style die gebaseerd is op een schets van de Air Max 1. Zo zijn duidelijk de penseel en potlood strepen te zien op de upper. Toffe details op de sneaker zijn zijn de ‘aantekeningen’ die op verschillende plekken staan zoals de hiel en mudguard. Toen de Air Max 1 in 1986 getest werd stonden er ‘stippen’ boven de Air Unit, deze stippen zijn ook nu als detail toegevoegd. Deze sneaker barst van de details en het zijn er teveel om op te noemen dus neem zeker een kijkje bij de foto’s ander het artikel.

Op dit moment zijn enkel deze foto’s beschikbaar van een sample paartje. Dus het zal afwachten worden of de Nike Air Max 1 ‘Sketch’ uit gaat komen en wanneer! Check hier onder in ieder geval de foto’s en houd de release kalender in de gaten voor updates

UPDATE 26-06-2019

Zojuist hebben we een release datum mogen ontvangen. De Nike Air Max 1 ‘Sketch’ kom op 13 juli 2019 om 09:00 uur en niet in 1, ook niet in 2, maar in 3 colorways! Getuigen de 3 stylecodes: CJ4286-001 | CJ4286-100 | CJ4286-101. Dit zouden dan wel eens de Black/Black/White’, de ‘White/University Red’ en de ‘White/White/Black’ colorways zijn voor deze Sketchy designs op de Air Max 1.

P.S. Voor een beetje geschiedenis check het filmpje onder aan dit artikel!


Air Max 1 'Sketch'
Air Max 1 'Sketch'
Air Max 1 'Sketch'
Air Max 1 'Sketch'
Air Max 1 'Sketch'
Afbeeldingen: Wavegod_thelegend